Zakelijk leider in spé Linda Kokke over het Anne Faber Stipendium

Het Anne Faber Stipendium is het stipendium voor talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten. De aanvraagprocedure voor 2020 is geopend! Jonge en ambitieuze zakelijk leider in spé Linda Kokke ontving het Anne Faber Stipendium 2019. Met een toelage van €15.000,- ontwikkelt zij zich als zakelijk leider binnen de podiumkunsten. Hoe ze dat doet? Daarover lees je hieronder meer.

“De spotlights – afgelopen september mocht ik er tijdens het Nederlands Theaterfestival heel even in staan om het Anne Faber Stipendium in ontvangst te nemen. Heel dankbaar was ik, maar vooral ook héél erg blij toen ik kort daarna weer achter mijn computer kon duiken. De luwte in, veilig tussen de Excelsheets en de aanvraagformulieren. Om dingen mogelijk te maken, artistieke plannen van grond onder de voeten voorzien. Zodat die kunstenaars en makers een aantal maanden later weer kunnen shinen. In de spotlights. 

 

Maar hoe ziet een talentontwikkelingstraject eruit van iemand die vooral de plannen van anderen mogelijk wil maken? Hoe stel je jezelf centraal terwijl je denkt dat die rol van facilitator je als geen ander past? Het stipendiumjaar – en de fantastische coaches van dit traject die mijn doen en laten eens even goed tegen het licht hebben gehouden – hebben me de rol die mij vaak van nature toebedeeld wordt eens goed doen heroverwegen. En wat blijkt? Ik ben meer ‘leider’ dan ‘facilitator’ dan ik altijd dacht. 

Dus naast de cursussen financieel management en goed werkgeverschap, de pitchtrainingen, de coachingsessies en netwerkbijeenkomsten – besloot ik hiervoor eens wat meer tijd en ruimte te nemen. Om ook mijn eigen plannen te gaan realiseren en faciliteren. Want: de ontwikkeling van artistiek talent kan níet zonder de ontwikkeling van zakelijk talent. Ik geloof dat zakelijke innovatie, net als artistieke vernieuwing, kan ontstaan vanuit experimenteren, creëren, leren. 

Vooraankondiging podcastserie Spotlights & Spreadsheets
Om daar meer zichtbaarheid aan te geven lanceer ik in maart een nieuwe podcastserie: ‘Spotlights en Spreadsheets.’ Daarin kijk ik mee over de schouders van de zakelijke breinen van de Nederlandse kunstwereld. Ik interview nu eens de mensen die zich bezighouden met de iets minder sexy kant van de kunst en het artiestenleven: contracten, personeelsbeleid, financiering, wetgeving, organisatieprocessen en subsidiesystematiek. Ik ga met hen in gesprek over persoonlijk leiderschap, over hun successen en mislukkingen, en over hoe ze zijn gekomen waar ze nu staan: tussen de ‘Spotlights’ en de ‘Spreadsheets’ in. Zodat ook de nieuwe generatie zakelijk leiders geïnspireerd wordt.

Houd dus de website en de socials van Het Huis in de gaten. De eerste aflevering komt in maart online. Heb je een opmerking, of een tip over iemand die ik hiervoor écht zou moeten spreken? Laat het me weten via info@spotlightsenspreadsheets.nl” – Linda Kokke, ontvanger van het Anne Faber Stipendium 2019.

Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun leiderschap. Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en tevens een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders binnen de podiumkunsten. Wordt begunstiger

Het is mogelijk om het Anne Faber Stipendium te steunen en de toekomst van het stipendium te waarborgen door een bijdrage over te maken op IBAN NL78RABO0394413261 t.n.v. Het Huis Utrecht o.v.v. Anne Faber Stipendium.

Wil je meer weten over het Anne Faber Stipendium en de nu geopende aanvraagprocedure? Lees het hier. 

Het Huis Utrecht is dé werkplaats voor de podiumkunsten in Nederland.