Wrap up #PAUZE met Leonie Clement

11 juni vond de vierde editie van #PAUZE plaats, onze reeks live video-interviews met professionals in de kunsten over de huidige crisis en de gevolgen daarvan voor theater- en dansmakers.

Volgende editie: Maandag 22 juni 16.30 live op instagram met Rainer Hofmann

In deze aflevering ging Huisdramaturg Marijn Lems in gesprek met Leonie Clement, artistiek directeur van Festival Cement, één van de belangrijkste Nederlandse festivals voor jong talent in de podiumkunsten. Vlak voor de vorige editie van het festival werden alle theaters gesloten en festivals afgelast; met veel kunst en vliegwerk maakten Leonie, haar team en de makers die op het festival geprogrammeerd stonden nog een online versie. Alle makers die eigenlijk dit jaar gepland waren, krijgen in 2021 alsnog de kans te spelen. Dat betekent wel dat er voor andere makers nauwelijks plek is.

Marijn en Leonie spraken ook over de manierem om makers ook tijdens de coronacrisis te ondersteunen. In Het Huis proberen we onlineresidenties uit, en Festival Cement is weer begonnen met haar Broedplaatsfunctie, waarbinnen makers vier weken lang onderzoek kunnen doen in een vaste ruimte en met een klein budget. Verder bereidt Leonie vooral de volgende editie van het festival voor en blijft ze in gesprek met makers om ze in raad en daad bij te kunnen staan.

Heb jij deze editie van #PAUZE gemist? Luister en kijk hem hier terug!

#PAUZE
#PAUZE is hét vragenuurtje voor theaterprofessionals waarbij wij antwoord geven op al jouw vragen! Live op Instagram gaan we in gesprek met verschillende professionals. Aan bod zijn geweest; Renate Timmer (eerste editie) van Cultuur+Ondernemen, Miel van Teijlingen van Het Nationale Theater (tweede editie) en Henriëtte Post, directeur van het Fonds Podiumkunsten, was tijdens de derde editie te gast.