MAKERSLAB: residenties in september

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. Ook in september hebben we residenten in Het Huis, namelijk C’est Ma Fleur en NOX x DeMeiden.

26 augustus t/m 15 september: C’est Ma Fleur. Informatie over hun residentie volgt zo snel mogelijk!

16 t/m 29 september: NOX x DeMeiden. NOX vraagt zich af of en hoe zij kunnen samenwerken met een andere theatergroep. NOX ziet graag een toneelwereld ontstaan waarin groepen elkaar dienen in plaats van beconcurreren. Vanaf het moment dat NOX collectief DeMeiden zag, wisten zij meteen dat De Meiden een interessante optie waren: een groep van twee theatermakers met een groep van een schrijver en componist. Dit is dan ook hoe ze de periode in Het Huis willen gebruiken; om af te tasten, te kijken of ze groepen kunnen zijn die samenwerken, elkaar kunnen inspireren en bevragen.

Achtergrond NOX: NOX maakt muzikaal verteltheater; tijdloze en universele verhalen die het publiek hoop biedt en uitdaagt om hun keuzes te maken. De groep bestaat uit Luuk Imhann (tekst) en Sietse Damen (muziek).

Achtergrond theatercollectief DeMeiden: Theatercollectief DeMeiden (Linda Lugtenborg en Annemieke Ros) maakt theatervoorstellingen waarin theater, muziek, beeldende kunst, literatuur, absurdisme, punk en performance schaamteloos tot ontploffing worden gebracht.