MAKERSLAB: residenties in november

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers (makers) in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. Ook in november hebben we residenten in Het Huis. Zo zit het kunst collectief playField. in een langdurige residentie van vier weken en hebben we Marijn Brussaard en Lisa Groot Haar in residentie. 

14 oktober t/m 10 november: playField. Het multidisciplinaire collectief playField. is een van de spannendste theatergroepen van het moment. Ze combineren in hun voorstellingen kunst, technologie en wetenschap tot een geheel waar de toeschouwer actief onderdeel van is. Zo nodigen ze hun publiek uit om actief mee te denken over de eigen verhouding tot de wereld en technologie. playField. creëert een plek voor ontmoeting en uitwisseling, en stelt de dialoog centraal: een uitermate relevante insteek in een tijd waarin een steeds groter deel van het menselijk contact via digitale weg verloopt.

11 t/m 24 november: Marijn Brussaard. Marijn Brussaard studeerde af aan de Mime Opleiding in 2014 en is sindsdien actief in performance, installaties en sound-design. Zijn eigen werk heeft vaak een interdisciplinair element, en onderzoekt maatschappelijke verschijnsels zoals hyperrealiteit, pop- en beeldcultuur. Tijdens zijn residentie in Het Huis gaat Marijn onderzoeken hoe wij op zoek zijn naar een ‘echte’ natuurbeleving en hoe we die nabootsen.

25 november t/m 8 december: Lisa Groot Haar.