Residenties november

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. In november zijn Jip LootsSimon Boer, en Franziska Menge te gast.

22 oktober tot 4 november: Jip Loots (1985) studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie in Amsterdam. Zijn werk richt zich op de grenzen van performance, video art en beeldende kunst. Tijdens zijn residentie in Het Huis Utrecht werkt hij aan de performance ‘Alle Vleesch is Hooi’. Gebruikmakend van de horrorfilm ‘Martyrs’ en de toneeltekst ‘New World Order’ van Harold Pinter, zal Loots experimenten met onder andere de Utrechtse black metal band Terzij de Horde, choreograaf Melvin Fraenk en lichtkunstenaar Eva van der Moer.

5 tot 18 november: Acteur en theatermaker Simon Boer, doet onderzoek naar interactief theater, geïnspireerd door zijn almaar groeiende fascinatie voor computergames. Hij zoekt naar een theatervorm waarin interactie onmisbaar maar toch vrijwel onzichtbaar is, waarin de toeschouwer tot actie wordt verleid zonder dat dat afleidt van de inhoud. Hoe kun je een publiek leren handelen zonder dat je ze het gevoel geeft te veel te worden gestuurd?

19 november tot 2 december: Franziska Menge

Vooruitblik: In  december is Gita Hacham te gast in Het Huis Utrecht.