Residenties Juni

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. In juni 2019 is Abhishek Thapar samen met Akshaya Krishnamoorthy te gast.

27 mei t/m 9 juni: Abhishek Thapar. In zijn huidige residentie in Het Huis onderzoekt Thapar wat het betekent om hindoe te zijn. In tijden waarin het hindoe-nationalistische beleid van de Indiase premier Narendra Modi voor steeds meer verdeling zorgt binnen India en daarbuiten, vragen Thapar en zijn co-maker Akshaya Krishnamoorthy zich af: wie bepaalt wat het betekent om hindoestaans te zijn? Thapar en Krishnamoorthy onderzoeken samen hoe deze vragen in een beeldende installatie kunnen worden gevangen.” Marijn Lems (dramaturg Het Huis Utrecht). Thapar is al langere tijd aan Het Huis verbonden, lees meer >>.

10 t/m 23 juni: Booi Kluiving. Kluiving is een theatermaker die vanuit persoonlijke fascinaties voorstellingen maakt over grote maatschappelijke onderwerpen: “Theater – als vrijplaats voor ons collectieve gedachtegoed – is de juiste plaats om onderzoek te doen naar maatschappelijke problemen. Dit doe ik door op zoek te gaan naar ‘lelijke’ waarheden, standpunten die tegen de norm ingaan, om zo taboes te doorbreken en het collectieve gedachtegoed op een positieve manier te beïnvloeden.”

17 t/m 30 juni Kaatje Kooij “Voor mijn master muziektheater ben ik een audio onderzoek aan het doen over het wel of niet hebben van een kinderwens. Door middel van interviews via de telefoon. En zelf gemaakte muziek. Die interviews neem ik op en verwerk ik tot een compositie.” -Kaatje Kooij.