Residenties Juli

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. In juli 2019 is Hilde Tuinstra te gast.

1 t/m 14 juli: Theatermaker en regisseur Hilde Tuinstra stond met haar nieuwe groep Shift Happens op Over het IJ Festival 2018 met haar voorstelling Safe Zone. Met Shift Happens speelt ze voornamelijk voorstellingen op locatie op festivals en presenteert ze een unieke vorm van documentair theater in verschillende media. Hilde doet tijdens haar residentie in Het Huis o.a. onderzoek naar de toekomstige mens en een ‘ontmenselijkte’ toekomst die beïnvloed wordt door technologische ontwikkelingen. Haar projecten grenzen tussen fictie en realiteit, waardoor complexe thema’s interactief, prikkelend en persoonlijk worden gemaakt.

29 juli t/m 23 augustus: Joske Koning werkt aan haar nieuwe voortselling DogWoman. DogWoman is een messscherpe en mogelijk helende voorstelling over de vraag of je kunt breken met je ouders. Kan je je losmaken van je ouders? Welk proces gaat er vooraf aan zo’n ingrijpende keuze?

“Het lichaam liegt niet. Het wil loyaal zijn en tegelijk eigen baas blijven. Wordt het gekwetst verzet het zich, is het kwaad dan jankt het en wordt het bevrijd dan zuigt het zich vol lucht. De connectie met mijn lichamelijke waarheid is mijn kracht. Het drama zit in mijn kop, zodra ik die waarheid kenbaar moet maken.” -Joske.

DogWoman gaat tijdens Amsterdam Fringe Festival ( 5-15 september) in première.

29 juli t/m 23 augustus: Marte Boneschansker. Marte werkt in Het Huis Utrecht aan haar nieuwste voorstelling TOURIST. Meer informatie over de voorstelling en tickets voor de try-out en première vind je hier. Een preview van TOURIST is te zien op het Uitfeest op zondag 15 september in Utrecht.