INHOUD Residenties juli

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. In juli zijn Nina Boas, Collectief Elan(d), Aleksandra Lemm en Firma DRAAK te gast.

25 juni tot 8 juli: Nina Boas onderzoekt de beweging van objecten. Hoe creëer je de illusie dat ze zichzelf voortbewegen? En hoe verhouden performers op scène zich daartoe – wat is de wisselwerking tussen de choreografie van de mens en die van voorwerpen? 

9 juli tot 15 juli: Collectief Elan(d) legt tijdens de residentie de eerste bouwstenen voor een nieuwe voorstelling, waarin intermenselijke relaties centraal staan. Wat zijn (de) grenzen en hoe ver is een mens geneigd te gaan binnen een gecreëerde setting?

16 juli tot 29 juli: Choreografe Aleksandra Lemm verdiept en verbreedt haar onderzoek in wat ze betitelt als Nothing Practice. Een idee van leegte, het niets. Dat wat er is voordat er iets ervaren of gezien kan worden. Dat wat alleen gevoeld kan worden.

18 juli tot 3 augustus: Firma DRAAK onderzoekt het fenomeen waar de mens mee doordrenkt lijkt; het lichaam als verlengstuk van je innerlijke identiteit. Wat straal je uit? Klopt de buitenkant met de binnenkant? Hoe zit dat bij transgenders? Of Gothics?

REAGEER