Residenties in de zomer in Het Huis

Tijdens de zomervakantie van Het Huis vinden er twee residenties plaats. Fractal Collective zal van 27 juli t/m 17 augustus hun onderzoek doen en huismakers playField. zijn van 1 t/m 14 augustus in residentie.

Onderzoek Fractal Collective
Hoe werken verschillende disciplines bij elkaar? Urban dancegroep Fractal Collective onderzoekt in Het Huis hoe dans, beeldende kunst, film en hun eigen bewegingstaal bij -en met elkaar werken. Fractal werkt in dit onderzoek samen met de Japanse beeldend kunstenaar Daijiro Hama en Justin de Jager als co-choreograaf toe naar de voorstelling ”And the rest is noise”, waarin de waarneming van geluid centraal staat.

Onderzoek playField. 
Wat herinner jij je? playField. is een van de vaste huismakers en doet deze zomer onderzoek bij ons in Het Huis. “We zoeken naar een soort online medemakerschap. Voor onze nieuwe voorstelling I Remember vragen we mensen van over de hele wereld om een herinneringen te delen.” Zo onderzoekt playField. hoe verschillende culturen met het principe van herinneringen omgaan. Omdat de cultuur en omgeving waarin je opgroeit de manier waarop je een realiteit ervaart bepaalt, en hoe en wat je je later zal herinneren en wat je kiest te vergeten. “Zo trachten we de “wereldburger” als medemaker te betrekken in een periode waar fysiek samenzijn niet altijd evident is: de herinneringen van alle toeschouwers zijn materiaal voor de voorstelling, de bouwstenen van een gezamenlijk verhaal.”- playField.

Kunstcollectief playField. onderzoekt in hun werk de relatie tussen kunst, wetenschap en technologie. Nieuwsgierig naar het werk van deze makers? Save the date: bezoek #2 BIAS tijdens Senses Working Overtime, op 11 en 12 september in Het Huis.

“I remember being completely mesmerized by a soap bubble”

 

 

 

Upcoming
Achter de schermen zijn we druk bezig om de najaar residenties vorm te geven. Zo komt Amanda Palma, onderdeel van Next best Fringe (nieuwe naam voor Fail Better, Try Again award) haar onderzoek afmaken. Amanda komt uit Brazilië en dealde daar als maker met hele andere issues dan wij hier: een president die Coviid-19 helemaal niet serieus nam. Haar online residentie in Het Huis zal Amanda invullen met het uitvinden van een methodologie die aansluit op haar ervaringen en haar als maker verder helpt. Het eindresultaat van Amanda, een filminstallatie,  zal te zien zijn tijdens het Fringe Festival.

Afra Ernst, winnaar van Best of CTF 2020 en de wijk-jury prijs was op een roze wolk en kwam al snel in een nieuwe realiteit door de coronacrisis, die van grote invloed was op haar geplande tour, als op haar makerschap. In Het Huis zal ze opnieuw haar makerschap verder onderzoeken.

Ook Charmaine Noten komt in het najaar als resident in Het Huis. Charmaine stelde de vraag wie zij als maker van kleur is en hoe haar makerschap hierin nieuwe ontwikkelingen kan doormaken.