Residenties augustus

Het Huis Utrecht heeft maandelijks diverse theatermakers in residentie. Tijdens deze residenties kunnen makers onderzoek doen, schrijven en nieuw werk ontwikkelen en uitproberen. In augsutus zijn Firma DRAAK, Zarah Bracht en Ahbishek Thapar te gast.

18 juli tot 3 augustus: Firma DRAAK onderzoekt het fenomeen waar de mens mee doordrenkt lijkt; het lichaam als verlengstuk van je innerlijke identiteit. Wat straal je uit? Klopt de buitenkant met de binnenkant? Hoe zit dat bij transgenders? Of Gothics?

30 juli tot 12 augustus: Zarah Bracht werkt tijdens haar residentie een eerder vooronderzoek over de schoonheid van existentiële angst uit in een script voor de uiteindelijke voorstelling.  “Ik heb het gevoel dat we angst in ons dagelijks leven wegstoppen, terwijl het wel degelijk bepaalt hoe we ons gedragen” (Zarah Bracht). In plaats van het wegstoppen als iets dat niet hoort en waar we ons voor moeten schamen, vertrekt Zarah Bracht vanuit het idee van de meest fel verlichte voorstelling ooit.

13 tot 19 augustus: Ahbishek Thapar. BABA BUBBLE COLLECTIEF is post-hippie & post-hipster-cult project van Abhishek Thapar, Kankakee Bhuyan en Christopher Indigo. Binnen dit project houden ze zich bezig met de verduidelijking van westerse kennis over yoga- en tantrische praktijken uit het oosten.