PROGRAMMA What You See Festival • residentie Steff Geelen

19
nov
09.00 t/m 18.00u Het Huis Utrecht

Van 19 tot 22 september vindt het jaarlijkse What You See Festival weer plaats in Utrecht. Tijdens dit festival komt Steff Geelen in mini-residentie in Het Huis. Deze artist-in-residence houdt zich op verschillende manieren met gender- en identiteitsvraagstukken bezig.

Het onderzoek van Steff
Tijdens deze residentie doet Steff onderzoek naar littekens of ‘snedes/cuts’ als tekenen van heling. Steff: ‘Queer personen hebben vaak zichtbare of onzichtbare littekens en te vaak wordt gefocust op het verhaal van ‘struggle’ en ‘pijn’ die aan bijvoorbeeld een transitie voorafgaat. Gender studies-academicus Eva Hayward schrijft “I am not interested in how the cut is an absence (as in castration) but in how it is a generative enactment of growing back or healing”. De snede is dus een mogelijkheid, een daad van liefde die de plooi- en weerbaarheid  van een lichaam laat zien.’
In beeld en taal wil Steff onderzoek doen naar ‘the cut as possibility’. Hoe ziet die ‘cut’ eruit? Wat kunnen we leren van het biologische proces, de vorming van littekenweefsel? En wat als we het gebroken zijn als uitgangspositie nemen om een nieuw, veelvormig, veranderlijk verhaal te creëren?

De residentie van Steff leidt op 22 november tot een presentatie van het onderzoekstraject.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over het programma op 22 november.

What You See Festival
Met een uitdagend programma waar de urgentie én het plezier vanaf spat bevraagt het What You See Festival normen rondom gender en identiteit. Deze keer wordt het festival in een aangepaste versie gemaakt: intiem, uniek en coronaproof.  Covid-19 heeft collectieve beleving en nabijheid onder druk gezet en daarom kijkt What You See er enorm naar uit om je in november 2020 onder veilige omstandigheden te verwelkomen op het festival!


REAGEER