PROGRAMMA Uitreiking Anne Faber Stipendium en BNG bank Theaterprijs

06
sep
15.30 t/m 19.00u Theater Bellevue €10

Het Huis Utrecht x Nederlands Theater Festival

Uitreiking Anne Faber Stipendium en presentatie BNG Bank Theaterprijs, vrijdag 6 september 15:30 tijdens het Nederlands Theater Festival in Theater Bellevue.

Het Nederlands Theater Festival is er om het theater én het publiek te vieren. En het allermooiste op theatergebied te laten zien. Talentvolle zakelijke leiding is daar onlosmakelijk aan verbonden. Het Huis Utrecht en het Nederlands Theater Festival hebben de handen ineengeslagen om in een gezamenlijk programma de belangrijkste theaterprijzen op het gebied van jong zakelijk talent en jong theatertalent uit te reiken.

Programma uitreiking Anne Faber Stipendium en BNG Bank Theaterprijs

Het middagprogramma bestaat uit korte presentaties van alle genomineerden van de BNG Theater Prijs met tussendoor interviews met de theatermakers. Eén van de genomineerden is de verbluffende installatie BLOOS van Het Huis Utrecht en theatermaker Marte Boneschansker.

Op de middag staat niet alleen het onweerstaanbare theatertalent centraal, ook is de middag een ode aan de zakelijk leider met de uitreiking van het tweede Anne Faber Stipendium.

Het Anne Faber Stipendium
Het stipendium is in het leven geroepen door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt. De toelage ter waarde van €15.000,- euro wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud.In mei 2018 heeft de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, het eerste Anne Faber Stipendium uitgereikt aan Wendy van Os. Begin dit jaar is de aanvraagprocedure voor het tweede Anne Faber stipendium van start gegaan. Met groot enthousiasme hebben kandidaten zich aangemeld voor het Stipendium, waarbij de commissie blij verrast is over de kwaliteit van de aanvragen. Wie het tweede Anne Faber Stipendium ontvangt, wordt tijdens de uitreiking bekend gemaakt.

Ontvanger van het eerste stipendium, Wendy van Os eist tijdens de Middag van de jonge zakelijk leider, onderdeel van het NTF PRO programma, ruimte op voor de ontwikkeling van het vak zakelijk leiden. Lees hier meer over dit programma.

BNG bank Theaterprijs 2019: Satirisch serieus programma met de uitreiking van de grootste theaterprijs van Nederland.
Yannick Noomen en Anne Maike Mertens van Nineties Productions, winnaars van de BNG Theater Prijs 2017, nodigen ‘De Beste Makers van Nederland’ uit om bij hen op de hoekbank plaats te nemen. Het feestelijke middagprogramma bestaat uit korte presentaties van alle genomineerden met tussendoor interviews over de laatste ontwikkelingen in het speelveld.

‘De Beste Makers van Nederland’ is een talkshow voor de professional die graag up to date wil zijn en voor de non-professionele theaterbezoeker die wil weten wat de toekomst te bieden heeft. Of beter gezegd: voor iedereen die van happenings houdt waar je bij geweest moet zijn.

Huismaker Marte Boneschansker genomineerd
Het Huis Utrecht is waanzinnig trots dat huismaker Marte Boneschansker als één van de 7 genomineerden kans maakt op de BNG Bank Theaterprijs. Genomineerd is BLOOS, namens de jury een ‘verbluffende’ installatie performance.

‘Marte Boneschansker maakt kleine, intieme en vooral bijzondere voorstellingen.’, schreef Theaterkrant, met de audioperformance BLOOS als prachtig voorbeeld.

Boneschansker interviewde negen meisjes en vrouwen over intimiteit en sensualiteit. Gelegen in een eenpersoonsbed luister je door een koptelefoon naar één van hen. Elk bed vertelt een ander verhaal. Over een ijsklontje op je borst laten smelten. Of de sensatie van je hand in een zak met rijst. Over versieren en versierd worden. Of ergens naar verlangen. BLOOS is lichamelijk, sensueel, open en zonder gêne.

Koop je ticket voor BLOOS, tijdens Nederlands Theater Festival te zien op donderdag 5 september en vrijdag 6 september.

Tickets presentatie BNG Theaterprijs 2019 & Anne Faber Stipendium
Tickets à €10 (inclusief hapje en drankje) zijn hier verkrijgbaar.

Let op! De middag begint vroeg. De ontvangst is al vanaf 15.00 uur. Het officiële programma start om 15.30 uur.

Word begunstiger!
Het stipendium kan alleen bestaan dankzij giften van particulieren, partners van Het Huis Utrecht en het bedrijfsleven. Sluit je aan en ondersteun het stipendium, zodat we deze ook in de toekomst kunnen blijven uitreiken.
Dit kan door een bijdrage over te maken naar IBAN NL91 TRIO 0379 3905 23 t.n.v. Stichting Makersfonds (verbonden aan Het Huis Utrecht) o.v.v. Anne Faber Stipendium. Wilt u na uw donatie op de hoogte blijven van het stipendium? Mail dan naar info@hethuisutrecht.nl o.v.v. donatie Anne Faber Stipendium.

Het Anne Faber Stipendium is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Gemeente Utrecht, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Universiteit Utrecht, Cultuur+Ondernemen, Het Huis Utrecht en donaties van collega-instellingen, private bedrijven en particulieren.


REAGEER