PROGRAMMA Try out Schemerroute – Marte Boneschansker • Theatervoorstelling

22
okt
20.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht

In 1862 reisden de Haagse moeder en dochter Alexandrine en Henriette Tinne van Caïro naar Khartoum. Een uitzonderlijke reis voor twee vrouwen in die tijd, maar ook een reis in een koloniale context. In 2018 maakte Marte dezelfde reis met haar eigen moeder en de Caïrose theatermaakster Rana Khodair. Wat is er veranderd? Van wie is de ruimte om ons heen?

Schemerroute onderzoekt hoe vrouwen eigenaarschap nemen over hun eigen leven, en wie daar de prijs voor betaald. Het publiek wordt met koptelefoons op ontdekkingsreis gestuurd, langs grenzen, vreemden, privileges en hun eigen omgeving.

Schemerroute
Schemerroute is een productie van Marte Boneschansker/ Het Huis Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Olland-Buisman Fonds en de Gemeente Utrecht. Op dinsdag 22 oktober houdt Marte met haar nieuwe voorstelling ‘Schemerroute’ de try out in Het Huis Utrecht en op woensdag 23 oktober gaat haar nieuwe voorstelling in premiere!

Marte Booneschansker
Marte Boneschansker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en verbond zich na haar opleiding aan Het Huis Utrecht voor onderzoek en verdere ontwikkeling van haar makerschap.

Meer informatie over de voorstelling en het reserveren van kaarten volgt.


REAGEER