PROGRAMMA Try out TOURIST – Marte Boneschansker • Ervaringstheater

22
okt
17.00 t/m 20.00u Het Huis Utrecht €10,- / €7,50-
TICKETS

TOURIST vertelt het waargebeurde verhaal van de Haagse moeder en dochter Alexandrine en Henriette Tinne, die in 1862 van Caïro naar Khartoum reisden. Een uitzonderlijke reis voor twee vrouwen in die tijd, maar ook een reis in een koloniale context. In 2018 maakte theatermaakster Marte Boneschansker dezelfde reis met haar eigen moeder en de Caireense actrice Rana Khodair. Van wie is de ruimte om ons heen? Welke bewegingsvrijheid heb je als vrouw? En hoe verbind je je met het onbekende? De audio-opnames van deze reis vormen de basis voor de route van het publiek. Het publiek dwaalt rond in een door Geartsje van der Zee ontwikkeld landschap. Met een koptelefoon op wordt je op ontdekkingsreis gestuurd langs grenzen, privileges en een andere omgeving.

TOURIST is een audiogestuurde theatrale ontdekkingstocht, een soort VR voor je oren. De voorstelling onderzoekt hoe je van toerist gast kunt worden en hoe vrouwen eigenaarschap nemen over hun eigen verhaal.

TOURIST
TOURIST is een productie van Marte Boneschansker/ Het Huis Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Olland-Buisman Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Utrecht. Op dinsdag 22 oktober houdt Marte met haar nieuwe voorstelling TOURIST de try out in Het Huis Utrecht en op woensdag 23 oktober gaat haar nieuwe voorstelling in premiere!

Tickets try-out
Wil je bij dit ervaringstheater aanwezig zijn? DE AVOND IS UITVERKOCHT!
Let op: omdat er per ervaring maar een bepaalde capaciteit in de zaal kan, koop je een ticket voor een bepaald tijdslot. De ervaring is van 18.00 tot 20.00 uur te beleven, een ervaring duurt een uur. 

Marte Booneschansker
Marte Boneschansker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en verbond zich na haar opleiding aan Het Huis Utrecht voor onderzoek en verdere ontwikkeling van haar makerschap.

Speeldata 2019
TOURIST gaat op 23 oktober 2019 in première in Het Huis Utrecht en tourt t/m december 2019 langs de Nederlandse theaters.

Try out: 22 oktober 2019, Het Huis Utrecht
DE AVOND IS UITVERKOCHT!

Première: 23 oktober 2019, Het Huis Utrecht.
DE AVOND IS UITVERKOCHT!

6 november 2019: Het Nationale Theater, Den Haag

27 t/m 30 november 2019: Theater Bellevue, Amsterdam


REAGEER