PROGRAMMA Why Theatre?! Theater en de Stad

19
feb
16.00 t/m 18.30u Koepelzaal gratis
TICKETS

In deze editie van Why Theatre?! staat de rol van het theater binnen de stad centraal. Artistiek leider Thibaud Delpeut van Theater Utrecht (voorheen De Utrechtse Spelen) is te gast om zijn visie over de rol die een stadsgezelschap speelt te delen.

Wat betekent het om theater maken te verbinden met de context van de stad waarbinnen je opereert? Hoe maifesteer je je in de stad? Ben je een producerende partij die voorstellingen maakt of heb je ook andere verantwoordelijkheden? Wat betekent het om tegelijkertijd regisseur en artistiek leider te zijn?

Thibaud Delpeut regisseerde eerder o.a. Blasted, Nacht (2010), 4.48 Psychosis en Freule Julie bij/of in samenwerking met Toneelschuur Producties en de TA-2 (Toneelschuur Producties/ Toneelgroep Amsterdam) producties Britannicus, Antigone-Kreon-Oidipous en Al Mijn Zonen (selectie Nederlands Theater Festival 2011). In 2012 regisseerde hij bij Toneelgroep Amsterdam Nora. Sinds september 2013 is Thibaud Delpeut als artistiek directeur verbonden aan De Utrechtse Spelen dat inmiddels de naam Theater Utrecht draagt. Daar maakte hij eerder de voorstelling Phaedra naar Hugo Claus.

Why Theatre?! is een programmareeks die Het Huis Utrecht organiseert in samenwerking met de opleiding Theaterwetenschap van de Universiteit Utrecht. In deze ontmoetingen vertellen theatermakers over hun werk en praktijk, naar aanleiding van een specifieke universitaire cursus. De volgende editie in het Huis is op 25 maart staat in het teken van Community Art.


REAGEER