PROGRAMMA The Bright Side of Life, preview

08
dec
20.00 t/m 21.30u Het Huis Utrecht voorverkoop €7,50 deur €10,00
TICKETS

Theater Utrecht en New Dutch Connections presenteren

The Bright Side of Life

Theatermaker Bright Richards geeft samen met muzikant Lamin Kuyateh een bijzondere voorproeve van zijn nieuwe voorstelling ‘The Bright Side of Life’ (premiere maart 2018) in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten.

The Bright Side of Life is een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar vluchtte 25 jaar geleden voor de burgeroorlog naar Nederland.  Hier volgde hij de acteursopleiding in Arnhem, acteerde bij o.a. het Ro Theater en speelt sinds 2009 door het hele land de voorstelling As I Left My Father’s House. Bright is oprichter van de New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers.

Concept, tekst en spel: Bright O. Richards Tekst en regie: Ko van den Bosch Muziek: Oleg Fateev

premiere 31 maart Paardenkathedraal.

https://www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/bright-side-life

 


REAGEER