PROGRAMMA TAAI gesprek over de macht v/d (vastgoed)markt in Utrecht eo

14
dec
18.30 t/m 22.00u Koepelzaal € 7,50 en €12,50 (met maaltijd)
TICKETS

TAAI
Samen stad maken: het spel en het speelveld

Vraag je je af hoe initiatieven van de grond komen (en hoe niet)? Wie daarin een rol spelen? Ben je nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in het Werkspoorkwartier of de Merwedekanaalzone? Woensdag 14 december kun je daarover meepraten in TAAI #2 een serie publieke werksessies over de ruimtelijke ontwikkeling van Utrecht

Utrecht ontwikkelt zich razendsnel. Industrieterreinen worden woonwijken, loodsen worden huizen en (creatieve) ondernemers moeten dringen om de schaarse lege plekken. De stad wordt voller: tot 2040 moeten er zo’n 65.000 inwoners bijkomen. Wie stuurt die ontwikkelingen eigenlijk? De politiek? Projectontwikkelaars? Zit er überhaupt wel iemand aan het stuur? Kunnen we de explosieve groei wel bijhouden? En wat wordt er opgeofferd aan die groeidrift?
 
Op woensdagavond 14 december wordt het speelveld letterlijk in kaart gebracht, met alle spelers die ertoe doen: bestuurders, politici, investeerders, initiatiefnemers, ondernemers en de inwoners van Utrecht. Aan het woord zijn onder andere vertegenwoordigers van het Hof van Cartesius, de Werkspoorkathedraal, Vechtclub XL, Syntrus Achmea Vastgoed B.V., wethouder Paulus Jansen, betrokken ambtenaren, raadsleden en bewoners.
 
Met de spelers in dit speelveld onderzoeken we twee actuele ontwikkelingen in de stad, het Werkspoorkwartier en de Merwedekanaalzone. Hoe komen initiatieven daar tot stand? Wie doen er toe? Hoe wordt het spel gespeeld? Wat gaat er goed? Wat kan er beter?
 
De avond wordt omlijst door stadsgedichten van dichter Ruben van Gogh.
 
Reken op een bijzondere, mogelijk confronterende, maar hoe dan ook inspirerende avond. Voor ingewijden, maar juist ook voor nieuwsgierige Utrechters die ook weleens willen weten hoe de stad gemaakt wordt.

Het programma is van 20.00-22.00 uur in Het Huis Utrecht, Koepelzaal
Voor het programma is het mogelijk om mee te eten: soep en brood (vanaf 18.30 uur).
Toegang: €7,50 (zonder maaltijd), met soep en brood: €12,50

Tickets zijn hier verkrijgbaar

TAAI is een initiatief van Het Huis, het Utrechts Verbond en Utrechtse Ruimtemakers in samenwerking met de Gemeente Utrecht. Het doel: beter worden in samen stad maken. Een eerdere editie ging over schurende buren. Komende edities gaan onder meer over de flexibiliteit (of juist starheid) van de regels van de stad.


REAGEER