PROGRAMMA TAAI #7 Hartzeer: waar is het Utrechtse centrum? • Debat

16
apr
20.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €10
TICKETS

TAAI #7. Hartzeer: waar is het Utrechtse centrum (en van wie is het eigenlijk)?

Hoe gaat het met het hart van onze stad? Klopt het nog voor iedereen in Utrecht, of alleen voor mensen die wat te besteden hebben? En waar ligt dat hart nu eigenlijk nog? Daarover gaat TAAI #7, op dinsdagavond 16 april in Het Huis Utrecht. Een debatavond voor iedereen die nieuwsgierig en/of kritisch naar de ontwikkeling van Utrecht kijkt. Met gasten uit alle delen van de stad en volop ruimte en tijd om mee te praten!

Waar is het Utrechtse centrum?

Centrumvoorzieningen als horeca, vermaak en cultuur ontwikkelen zich inmiddels overal. De ‘binnenstad’ rukt op tot aan Rotsoord. En ligt Leidsche Rijn eigenlijk niet in het geografische middelpunt van onze stad? Maar als het hart een plek is waar mensen samenkomen, is het Máximapark dan niet het echte centrum van deze wijk? Een groen hart, gemaakt door bewoners zelf? Is het niet tijd om Utrecht grondig om te denken? Het idee van een stad met een hart en een rand vaarwel te zeggen? En moeten de publieke uitgaven dan ook niet heel anders worden verdeeld?

Hartspecialisten en toekomstdenkers

TAAI #7 Hartzeer: waar is het Utrechtse centrum (en van wie is het eigenlijk)? Vindt plaats op dinsdagavond 16 april van 20:00u tot 22:00u in Het Huis Utrecht. Met gasten uit alle delen van de stad, hartspecialisten en toekomstdenkers. Waaronder: Arjan Kleuver, woont in Hoograven, voorzitter Centrummanagement Utrecht, Mieke Franssen, woont in Ondiep, directeur Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en toekomstig Jongeren Cultuurhuis Overvecht, Johan de Boer, woont in Leidsche Rijn, voorzitter Vrienden van het Máximapark, Annemiek Rijckenberg, woont in de Zeeheldenbuurt, onafhankelijk onderzoeker en adviseur stedelijke ontwikkeling, Petra Orthel, woont in buiten Wittevrouwen, coördinator communicatie en marketing Bibliotheek Utrecht, Greg Nottrot, woont in Leidsche Rijn, artistiek leider Nieuwe Utrechts Toneel en Rene de Kam, conservator bij Centraal Museum Utrecht.

Debatreeks TAAI wordt georganiseerd door Het Huis Utrecht en de Utrechtse Ruimtemakers. Het is een  debatavond voor iedereen die nieuwsgierig en/of kritisch naar de ontwikkeling van de stad Utrecht kijkt.

 


REAGEER