PROGRAMMA Stories of Womanhood • creatieve performers vertellen hun verhaal

04
dec
19.30 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €9,- / €6,50
TICKETS

STORIES OF WOMANHOOD strijkt voor de vierde editie neer in Utrecht op 4 december, bij ons in Het Huis Utrecht. Dit is dé avond waar (voornamelijk) vrouwen het podium betreden om aan de hand van de creatieve kunsten hun persoonlijke verhaal te delen. In de vorm van spoken word, muziek, theater, storytelling, kunst en nog veel meer schijnen we een avond lang met elkaar licht op wat het precies betekent om ‘vrouw’ te zijn in de huidige maatschappij.

Stories of Womanhood wil de kracht van het persoonlijke verhaal inzetten om mensen van de meest uiteenlopende, creatieve achtergronden aan elkaar te koppelen; of je nou op het podium staat of in de zaal zit. Het doel van de avond is dat iedereen (man én vrouw én daarbuiten) de zaal niet alleen met een glimlach verlaat, maar ook met een warm gevoel van inspiratie, empowerment en verbondenheid.

VIERDE EDITIE
Voor de vierde editie van Stories of Womanhood is er wederom een interdisciplinair programma samengesteld. Afwisselend zullen creatieve performers hun verhaal met het publiek delen én gaat onze moderator met de artiesten in gesprek. Daarnaast staat er een mini-lecture rondom ​queer studies​ op het programma en kan je in de pauze het werk bewonderen van vier vrouwelijke kunstenaars. De avond wordt gemodereerd door niemand minder dan ​Martine Bakker​; geboren woordfetisjist, schrijver voor De Speld, mede-oprichter van De Pin en winnares van verschillende comedy festivals. Daarnaast kunnen we onder andere genieten van de verleidelijke poëzie van ​Siham Amghar​, het hartverwarmende theater van ​Rosa Weekers ​en de kleurrijke muziek van ​Coyoco​. Houd voor het volledige programma de ​Facebook​ en ​Instagram​ van Stories of Womanhood in de gaten.

HUMANITY IN ACTION
Stories of Womanhood is in 2017 opgericht door Sharona Badloe en Sophia Blijden naar aanleiding van een zomer fellowship bij mensenrechtenorganisatie Humanity in Action. De eerste editie vond plaats op 8 maart 2018, Internationale Vrouwendag, in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam. Later dat jaar volgde een editie in samenwerking met Making Sense, Hoorn en in juni 2019 stonden zij in Scheltema, Leiden met een wederom uitverkochte editie. Voor meer informatie over Humanity in Action en haar vele projecten, bekijk de website hier!

TICKETS
De reguliere ticketprijs is 9 euro. Maakt dat net een te grote aanslag op je portemonnee? Ga dan voor de gereduceerde tickets van € 6,50! Omdat wij het belangrijk vinden om inclusiefte zijn, mag je zelf kiezen hoeveel je aan ons wil uitgeven. Stories of Womanhood wordt geheel gerund door vrijwilligers en alle inkomsten gaan direct door naar onze getalenteerde, opkomende performers.


REAGEER