PROGRAMMA UITVERKOCHT • Spoormakers Festival

14
okt
19.40 t/m 21.45u Het Huis Utrecht 18
TICKETS

Op woensdag 14 oktober staat Het Huis weer in het teken van het Spoormakers Festival. Hét festival waar je jonge makers en nieuwe voorstellingen ontdekt!

Ervaringsdeskundige of newbie, met een nieuwsgierige en avontuurlijke insteek ben je bij Spoormakers Festival helemaal aan het juiste adres. Laat je verrassen door dit avondvullend programma met een waanzinnige mix van makers en voorstellingen.

“Wij maken een selectie van avontuurlijk nieuw werk. Maak kennis met de regisseurs en choreografen van morgen. Juist nu er weinig podia voor jonge makers beschikbaar zijn.” – Marijn Lems, Huisdramaturg Het Huis Utrecht.

De namen zijn bekend!

Tijdens het Café Theater Festival  won ze zowel de vakjuryprijs als de prijs van de wijkjury: Afra Ernst – Een ode aan…
Een Ode Aan…. is een indrukwekkende dansvoorstelling begeleid door poëzie die het publiek deelgenoot maakt van een intens persoonlijk verhaal.
In alle kwetsbaarheid deelt danseres Afra Ernst haar ervaring met misbruik. Een reis door haar hart, een vrouwelijk hart, een moederhart. Een hart dat emotioneel geworsteld heeft met deze levenservaring en haar identiteit. In een krachtige solo geeft Afra zichzelf helemaal bloot in de intieme setting.

 

Moederziel van Studio Figur.
Moederziel is een tekstloze, poëtische live-cinema voorstelling die je meeneemt op een zoektocht naar troost zonder aanraking. Op basis van een onderzoek naar de manieren waarop je een online voorstelling even intiem kan maken als een live performance, hanteert Studio Figur een vorm die het midden houdt tussen video en theater. Zo wordt Moederziel een beeldende en filmische vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek die ook binnen de coronamaatregelen gespeeld kan worden.

 

Yoniverse van Cherella Gessel.
Yoniverse is een intiem reinigingsritueel dat plaatsvindt in een alternatief universum. Hier zijn rhymes helende spreuken, is paarse nevel reinigend voor de YONI en worden alle trauma’s en negatieve vibraties weg geschud vanuit het centrum van het lichaam. Yoniversal healing is needed!

 

 

De avond wordt gepresenteerd door theatermaker en presentator Dionne Verwey. Vanaf 2019 behoort Verwey tot de vaste theatermakers van Orkater. Daarnaast presenteert zij regelmatig programma’s: zo modereert zij samen met Gian van Grunsven de gesprekken van kunstentalkshow Radio Futura en was ze tijdens de afgelopen editie van Oerol gids op het online festival.

Op woensdag 18 november staat Het Huis Utrecht weer in het teken van het Spoormakers Festival. Hét festival waar je jonge makers en nieuwe voorstellingen ontdekt!


REAGEER