PROGRAMMA Spoormakers Festival

18
nov
19.30 t/m 23.00u Het Huis Utrecht

Op woensdag 18 november staat Het Huis weer in het teken van het Spoormakers Festival. Hét festival waar je jonge makers en nieuwe voorstellingen ontdekt!

Ervaringsdeskundige of newbie, met een nieuwsgierige en avontuurlijke insteek ben je bij Spoormakers Festival helemaal aan het juiste adres. Laat je verrassen door dit avondvullend programma met een waanzinnige mix van makers en voorstellingen.

“Wij maken een selectie van avontuurlijk nieuw werk. Maak kennis met de regisseurs en choreografen van morgen. Juist nu er weinig podia voor jonge makers beschikbaar zijn.” – Marijn Lems, Huisdramaturg Het Huis Utrecht.

Foto : Jean van Lingen, bewerking Tessa Kwee – Burning Butterfly van Annica Muller

De eerste naam die we bekend kunnen maken is danser en Choreograaf Donna Chittick. In haar debutvoorstelling In Together tonen vier danseressen ons de vrouwen van nu: zelfverzekerd, tegelijkertijd stoer en breekbaar. Chittick haalde hiervoor niet alleen inspiratie uit haar haar eigen leven, maar ook uit het alledaagse leven van de zelfstandige vrouw en de levenskeuzes die op haar pad komen. Wie beïnvloeden je op je levenspad? Welke rol speelt je leefomgeving? In een eigentijdse mix van urban dansstijlen gaat Chittick op zoek naar de vrouwelijke kracht in die vormen, en maakt ze een voorstelling waarin de dagelijkse werkelijkheid van haar en haar danseressen de voornaamste bron is.

‘Het is interessant hoe sterk Chittick sisterhood voorop blijft stellen: zelfs als een van de dansers radicaal haar eigen weg gaat, ondersteunt de rest van de groep voorzichtig meebewegend het initiatief; als een van hen uitgeput raakt, probeert de rest haar te ondersteunen. Zo schetst ze een inspirerend beeld van hoe individualiteit het collectief kan voeden en vice versa.’ – recensie Theaterkrant


REAGEER