PROGRAMMA Spoormakers Festival • ontdek gloednieuwe voorstellingen

Spoormakers Festival 2019
12
feb
20.00 t/m 23.00u Het Huis Utrecht €18

Gloednieuw kunstzinnig festival

Spoormakers is het festival waar je gloednieuwe voorstellingen ontdekt. Van muziektheater tot urban dance, van mime tot teksttoneel. Op 12 en 13 februari vindt de eerste editie van dit mini-festival plaats in Het Huis Utrecht.

Ben je theater-fan of juist nog nooit naar een voorstelling geweest? Hou je van dans of is muziek meer jouw ding? Ervaringsdeskundige of newbie, met een nieuwsgierige en avontuurlijke insteek ben je bij Spoormakers Festival helemaal aan het juiste adres. Het idee is simpel, voor €18 koop je een (dag)ticket, hiervoor krijg je een overvol en avondvullend programma met een waanzinnige selectie van spiksplinternieuw theater, dans én muziek.

Ontdekken

Het Huis Utrecht is een huis voor (podium)kunstenaars en nieuwe ideeën. Het biedt kunstenaars en andere creatieven een plek en begeleidt hen in de groei van hun plannen. Veel nieuw talent heeft zich bij Het Huis Utrecht aangemeld om een plek te verwerven op Spoormakers festival. Geselecteerd is niet enkel op de kwaliteit, maar ook op diversiteit en nieuwheid. Niets van wat je tijdens Spoormakers Festival ziet, hoort of ervaart is eerder elders in Utrecht vertoond. Zo ben je als bezoeker dus verzekerd van een gloednieuw en veelzijdig programma.

Mini-festival

Er is zoveel aanbod dat het vaak lastig kiezen is. Iemand die wel eens een keer naar theater, of een dansvoorstelling zou willen, maar niet goed weet waar hij heen moet, daarvoor maken wij een selectie. Zo is Through the Valley van Teddy’s last ride te zien. Een duister sprookje verteld in een waanzinnige combinatie van theater, dans en muziek. In een sensuele mix van camp, kitsch en strakke choreografieën. Of laat je oren strelen door de muziek van Eva van Manen, die het midden houdt tussen spoken word en pop.
Laat jij je verrassen door gloednieuw theater, dans en performance talent? Dompel je 12 en/of 13 februari dan onder in Spoormakers Festival!

Programma dinsdag 12 februari vanaf 20:00u-23:00u

Dit zijn de geselecteerden voor Spoormakers Festival van dinsdag 12 februari  2019:
Binnenkort vind je hier het blokkenschema.

Finality’s an Ashtray – Ivan Cheng
Muziek performance
Finality’s an Ashtray is een muziekperformance als een auto-ongeluk, een meditatie op input en consumptie. Chengs poëtische taal en de duistere vorm die hij aan zijn klank-gedicht meegeeft nemen je mee naar een plek die het midden houdt tussen droom en werkelijkheid.

Who Wants to Meet a Real God Damn American? – Noah Voelker  
Lecture performance
Who Wants to Meet a Real God Damn American? is een lecture performance waarbij Noah Voelker probeert te begrijpen wat het betekent om een ​​echte Amerikaan te zijn. Hij ontmantelt daarmee de vooroordelen die wij als Europeanen hebben, maar laat ook zien hoe sturend een nationale of lokale cultuur kan zijn in je ontwikkeling.

Phantom Island – Hendrik Kegels & Sonja van Ojen
Beeldend theater
Phantom Island is een uitnodiging te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt. In deze verrassende beeldende performance wordt de ruimte zelf de inzet van een pleidooi voor verbeeldingskracht.

One blood – Fractal collective
Urban dance
Het urban-dance-collectief Fractal werpt in deze hypnotiserende performance een blik op uitsluiting en discriminatie, en hoe mechanismes van onderwerping zichzelf steeds weer reproduceren.

Pure Prime – Collective PRIME
Dans
In een mechanische, zelfs robotische choreografie onderzoeken drie dansers de teloorgang van menselijke intimiteit in een tijd van digitale communicatie.

Programma woensdag 13 februari vanaf 20:00u-23:00u

Dit zijn de geselecteerden voor Spoormakers Festival van dinsdag 12 februari 2019:
Binnenkort vind je hier het blokkenschema.

MISSA HOMO SACER Op. 35 Confiteor Deo  – Timo Tembuyser
Theatrale mis
MISSA HOMO SACER | Op. 35 Confiteor Deo is een reinigingsritueel voor één solitair mannenlichaam, een vijfstemmig vrouwenkoor, en een cellist. Tembuyser gaat op zoek naar de waarde van het ritueel – hoe ziet een hedendaagse mis eruit, en hoe kan die worden ingezet om over zonden, waarden en deugden na te denken?

My home at the intersection  – Abhishek Thapar
Lecture performance
Thapar nodigt je als publiek uit om samen met hem een ​​reis naar zijn verleden te maken. Het autobiografische verhaal neemt ons mee door etnische conflicten, ouderlijke dilemma’s en de vraag: in geval van sociale onrechtvaardigheid, bied je weerstand of probeer je niet op te vallen? Lees meer>>

Through the Valley  – Teddy’s last ride
Dans
Through the Valley is een duister sprookje verteld in een waanzinnige combinatie van theater, dans en muziek. In een sensuele mix van camp, kitsch en strakke choreografieën nemen de performers je mee in hun bizarre wereld.

Politiek en liefde  – Eva van Manen
Muziek
Eva van Manen is zangeres, songwriter, beatmaker en de producer van haar eigen muziek. September 2018 kwam haar eerste album ‘Politiek & Liefde’ uit. In hiphop-minded nummers vol gruizige drumsamples en warme Rhodes zingt Eva over waar politiek en liefde elkaar raken.


REAGEER