PROGRAMMA Residenties in mei

01
mei
00.00 t/m 23.59u Het Huis Utrecht

28 mei tot 10 juni: Marjolein van der Meer werkt aan een stuk dat iets zegt over haar kijk op de wereld. Haar werkwijze is vooral gebaseerd op klank en gesproken woord, zo ook in het onderzoek waar ze tijdens haar residentie aan werkt.

7 tot 16 mei: Bervoets&Nijenhuis vinden hun signatuur in een documentaire-achtige wijze van theater maken binnen een zeer vormelijk concept. Ze maken op een onderzoekende manier theater dat zweeft tussen teksttoneel en performancetheater.

7 tot 11 mei: Dansgezelschap Vloeistof  werkt aan haar nieuwe voorstelling Hersenvakantie; een onderzoek naar het liggende lichaam in het openbaar. In een intrigerende dansbeleving wil Vloeistof de toeschouwer aanwakkeren tot reflectie over zijn relatie met de grond die we in ons alledaagse leven pertinent negeren.

30 april tot 6 mei: Sarah Demoen en Julieta Aguinaco werken aan een voorstelling gebaseerd op de boottocht die schrijver John Steinbeck en marinebioloog Ed Ricketts ondernamen om zeedieren te verzamelen en te indexeren.

30 april tot 5 mei: Eva van Manen duikt graag onder in de culturele diversiteit van steden. In Het Huis werkt ze aan een voorstelling voor Theater na de Dam.

23 april tot 6 mei: Paul van der Laan onderzoekt in zijn residentie hoe hij de psychoses die hij in het verleden heeft meegemaakt, theatraal kan maken.


REAGEER