PROGRAMMA Resident in Het Huis • Charmaine Noten

23
sep
09.00 t/m 18.00u Het Huis Utrecht

‘Hoe geef ik vorm aan mijn kunstenaarschap?’

De als filmmaker opgeleide Charmaine Noten is al een tijdje gefascineerd over de rol die performance in haar werk kan spelen. Na enkele projecten op cultureel-maatschappelijk vlak, waarin ze vooral op haar biculturele achtergrond werd aangesproken,  is ze eraan toe om de touwtjes van haar kunstenaarschap weer meer in eigen handen te nemen. Ze zal haar residentie in Het Huis van 23 t/m 26 september en van 10 t/m 12 oktober daarom gebruiken om haar artistieke drive en visie te herdefiniëren, alsmede haar gewenste positie in het podiumkunstenveld.

De artistieke zoektocht van Charmaine speelt zich af op het gebied van identiteit en kunstenaarschap. Ze is geïnteresseerd in een associatieve montagestijl die zowel documentaire als fictieve elementen in zich draagt, en laat zich hiervoor onder andere inspireren door de avant-gardistische tv-serie Random acts of flyness van Terence Nance. In haar onderzoek spelen thema’s rondom zwarte identiteit, zelfemancipatie en de rol van de kunstenaar in de samenleving een belangrijke rol. Charmaine valt op vanwege haar visuele intelligentie en het schijnbare gemak waarmee ze beelden mixt om nieuwe betekenissen te vinden.

Residenties in Het Huis
In Het Huis werken door het jaar heen tientallen theatermakers aan onderzoek en aan de verdere ontwikkeling van hun kunstenaarschap. De makers krijgen van ons een studioruimte en begeleiding van het artistiek team aangevuld met productionele en zakelijke ondersteuning.


REAGEER