PROGRAMMA Presentatie Vincent Brons en Marte Boneschansker

17
dec
16.00 t/m 17.30u Het Huis Utrecht

Het Huis Utrecht krijgt vanaf dit seizoen budget vanuit de Gemeente Utrecht voor verdere artistieke ontwikkeling en ondernemerschap van (jong) theatertalent. De eerste makers die vanuit dit potje in Huis gaan werken zijn Vincent Brons en Marte Boneschansker. Beiden doen op dit moment een onderzoekstraject. Het tweede deel van hun tussentijdse resultaten zijn 17 december te zien!

Vincent Brons studeerde in 2012 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werkte samen met o.a. Sanne van Rijn, Kassys, de Warme Winkel, Marien Jongewaard en ’t barre land. Tijdens de opleiding ontwikkelde hij een fascinatie voor de werking, manipulatie en fantasie van popcultuur. Bestaande bronnen worden door hem verzameld om vervolgens genadeloos onderzocht en gefileerd te worden om een nieuw en persoonlijk verhaal te vormen. Na zijn studie maakte hij o.a. bij BonteHond de voorstelling WE ARE BIG BOYS ensamen met Marte Boneschansker het theatrale reisverslag Mauerkopf. Samen met Anneke Sluiters zal hij volgend seizoen i.s.m. De Warme Winkel en Theater Artemis De meestzwaarmoedige voorstelling die ooit gemaakt is (waarvan het hele publiek moet huilen) gaan maken. Dit jaar zal Vincent zich als jonge maker verbinden aan een onderzoekstraject in Het Huis.

Marte Boneschansker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Als theatermaker gaat ze bij Het Huis op zoek naar de moderne kluizenaar. Hopelijk vindt ze een man met een baard, geit, bedstee en iPad. Hopelijk heet de man Gerbrand. En hopelijk mag ze bij Gerbrand in de leer. Met dit onderzoek hoopt Marte antwoord te krijgen op existentiële vragen als: Hoe moet ik alleen zijn? Wie ben ik zonder de ander? Waarom ben ik bang in het donker? Het eerste deel van het onderzoek – een theoretisch grasduinen in de geschiedenis van de kluizenaar – ontvouwde zich in september en oktober op de muren van Het Huis.

Zowel Vincent als Marte vervolgen hun onderzoekstraject in het nieuwe jaar in Het Huis.


REAGEER