PROGRAMMA Première Today Is a Beautiful Day-Youness Aboulakoul • dansvoorstelling • Dancing on the Edge Festival

14
nov
19.00 t/m 20.30u Het Huis Utrecht €14,- / €11,-

Tijdens Dancing on the Edge (DOTE) gaat de dansvoorstelling ‘Today is a Beautiful day’ in wereldpremière van de Marokkaanse danser en choreograaf  Youness Aboulakoul. In ‘Today is a Beautiful day’ onderzoekt hij  de effecten van geweld op ons lichaam. Aboulakoul was vorig jaar in een korte residentie te gast bij het programma Meet the Artist. De voorstelling is o.a. een co-productie tussen Dancing on the Edge en Het Huis Utrecht.

Lichamelijk of geestelijk, echt of symbolisch, direct of “op televisie”. Geweld wekt een reactie op in ons lichaam. Het doet ons lichaam trillen vanaf de poriën van de huid tot diep in de ziel. Soms koelt ze af. Andere keren ontbrandt ze.

Hoe zet geweld ons toe tot actie om de wereld te veranderen? Aboulakoul stelt deze vraag om op zoek te gaan naar wat geweld voor het lichaam betekent en welke resonanties het uitlokt of oproept.

Youness Aboulakoul, is een Marokkaanse danser en choreograaf in Parijs. Na gewerkt te hebben met Olivier Dubois, Radhouane Elmeddeb, Ramon Baeza, Bernardo Montet, Christian Rizzo en het succesvolle The Architects met choreograaf Youness Atbane, ontwikkelt hij nu zijn eerste solo Today is a beautiful day, dat balanceert tussen eigentijdse dans en beeldende kunst.

De voorstelling gaat om 19.00 uur in wereldpremière in Het Huis Utrecht. Ticket: regulier €14, student €11.


REAGEER