PROGRAMMA Première TOURIST – Marte Boneschansker • Theatervoorstelling

23
okt
20.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €14,- / €11,-
TICKETS

In 1862 reisden de Haagse moeder en dochter Alexandrine en Henriette Tinne van Caïro naar Khartoum. Een uitzonderlijke reis voor twee vrouwen in die tijd, maar ook een reis in een koloniale context. In 2018 maakte Marte dezelfde reis met haar eigen moeder en de Caïrose theatermaakster Rana Khodair. Wat is er veranderd? Hoe ga je de verbinding aan met een vreemde plek? Van wie is de ruimte om ons heen?

In TOURIST onderzoekt Marte hoe vrouwen eigenaarschap nemen over hun eigen leven, en wie daar de prijs voor betaald. Met een koptelefoon op wordt je op ontdekkingsreis gestuurd langs grenzen, privileges en een andere omgeving. TOURIST verbindt je met het onbekende en is een ode aan de aankomst.

TOURIST
TOURIST is een productie van Marte Boneschansker/ Het Huis Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds voor de Podiumkunsten, het Olland-Buisman Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Utrecht. Op dinsdag 22 oktober houdt Marte met haar nieuwe voorstelling TOURIST de try out in Het Huis Utrecht en op woensdag 23 oktober gaat haar nieuwe voorstelling in premiere!

Marte Booneschansker
Marte Boneschansker studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en verbond zich na haar opleiding aan Het Huis Utrecht voor onderzoek en verdere ontwikkeling van haar makerschap.

Speeldata 2019
TOURIST gaat op 23 oktober 2019 in première in Het Huis Utrecht en tourt t/m december 2019 langs de Nederlandse theaters.

In de zomer van 2019 zijn er publiekstests in juli en augustus:
5 – 10 juli, Performance Technology Lab tijdens Over ’t IJ Festival Amsterdam
23 augustus, Het Huis Utrecht
15 september, Uitfeest Utrecht (in de Dudokfoyer)

Première: 23 oktober 2019, Het Huis Utrecht

Meer informatie over de voorstelling en het reserveren van kaarten volgt.


REAGEER