PROGRAMMA playField. • deel online je herinnering

30
sep
00.00u Het Huis Utrecht

Het jonge kunstenaarscollectief playField. doet in deze periode van social distancing onderzoek voor een nieuwe voorstelling, I Remember. In deze periode van fysieke afstand, binnenblijven en sociale solidariteit is er voor velen meer ruimte voor rust en reflectie en meer tijd om terug te blikken op de periode waar dit allemaal nog niet aan de hand was. playField. is op zoek naar jouw mooiste, pijnlijkste, verdrietigste, spannendste, angstige, vrolijkste momenten. 

Herinneringen gezocht
Hoe kijken we terug op ons verleden? Welke herinneringen vinden we belangrijk en hoe kleurt dit onze huidige blik? Op deze plek verzamelen playField. herinneringen van zoveel mogelijk verschillende mensen. Die worden gebruikt in de voorstelling. Deel hier je mooiste, pijnlijkste, verdrietigste, spannendste, angstige, vrolijkste momenten met playField.

I Remember.
In I Remember puzzelen mensen van verschillende generaties en met verschillende achtergronden hun herinneringen bij elkaar. Voorafgaand aan én tijdens de voorstelling. Langzaam maar zeker vormen persoonlijke gefragmenteerde momenten zich een web van verhalen waar niemand aan ontkomt. Wat blijft er nog over van de lineaire geschiedenis wanneer duidelijk wordt dat er niet één zienswijze is? Dan kunnen we enkel proberen om alle individuele perspectieven samen te voegen tot één collectief wereldbeeld. I Remember is een interactieve puzzel die plaatsvindt in zowel de fysieke én mentale ruimte.

Voorstelling 
Met I Remember wil playField mensen uitdagen om uit de westerse denkwereld te treden en de ‘wereldburger’ als medemaker van dit project te betrekken. I Remember wordt ontwikkeld in 2019 en 2020 en gaat in première in Het Huis Utrecht in februari 2021. De voorstelling wordt gepresenteerd in en ondersteund door Arenbergschouwburg (Antwerpen) en Kopergietery (Gent).

playField.
playField. is een jong collectief bestaande uit Tim de Paepe, Lana Schneider en Marthe Schneider. Fonds Podiumkunsten heeft playField. de Nieuwe Makers Regeling gegeven. Dit houdt in dat zij twee jaar aan Het Huis Utrecht verbonden zijn en gaan werken aan de artistieke en zakelijke ontwikkelingen van playField. playField. onderzoekt in hun werk altijd de grens tussen acteur en toeschouwer. De ongeschreven dialoog tussen toeschouwers en acteurs en de gezamenlijke beleving zijn vanaf de uitnodiging tot participatie van belang voor de ervaring van de toeschouwer. Het slagen van een voorstelling ligt daarom niet alleen in handen van de makers; de toeschouwers dragen hierin een even grote verantwoordelijkheid.

 


REAGEER