PROGRAMMA OPEN DOORS: Jasper van Luijk / The Definition of Now

22
mrt
17.15 t/m 18.30u Theaterzaal €0
TICKETS

Na het internationale succes van Yonder, een danssolo met danstalent Jefta Tanate, zet choreograaf Jasper van Luijk een volgende stap in het vormgeven van een relatie tussen mens en tijd. In maart en april is Jasper in residentie in Het Huis Utrecht voor zijn nieuwe productie The Definition of Now. Samen met experience designer Robert Groenewald, audiovisueel kunstenaar Marcel Wierckx en danser Jefta Tanate gaat hij in een periode van drie weken de relatie tussen dans en live aangestuurde technologie onderzoeken.

In deze onderzoeksfase worden er twee open contactmomenten voor publiek georganiseerd, op 22 maart en 1 april. Iedereen is van harte welkom! Deze Open Doors is gratis, maar koop wel even een 0-euro ticket.

The Definition of Now is een zoektocht naar de dynamiek van tijd en de beleving daarvan in de levensloop van één man. Kan de mens de manier waarop hij tijd ervaart, sturen en vormgeven? Wat doen we met de ons gegeven tijd? Driedimensionale lichtbarrières, geprojecteerde visuals en een aan de beelden synchroon lopende soundscape beïnvloeden afwisselend het tijdspad waarin de danser zich beweegt.

Jasper en de andere makers willen hun onderzoek openen voor publiek. Ten eerste om te laten zien hoe een dansproductie tot stand komt, om mensen mee te nemen in hun manier van kijken en denken. Daarnaast gaan zij het publiek als peer group betrekken in de artistieke keuzes die worden gemaakt en hen meenemen in het aandragen van ideeën en oplossingen voor de vragen die zij binnen hun concept onderzoeken.

De sessies zullen worden gemodereerd door Joris Weijdom van het Lectoraat performatieve maakprocessen van de HKU. Joris neemt als rol die van communicator tussen de makers, het vakpubliek en nieuw publiek en zorgt ervoor dat de sessie in goede banen verloopt.

22 Maart
17.15 – 18.30 uur

1 April
15.45 – 17.00 uur

 


REAGEER