PROGRAMMA Open Call • Coronaproof

12
jun
00.00u Het Huis Utrecht

Het Makersfonds lanceert Coronaproof, een tijdelijke regeling voor theater- en dansmakers in de provincie Utrecht!

Coronaproof is een regeling voor kunstenaars die interdisciplinaire voorstellingen of installaties willen maken die reflecteren op deze tijd. Werk dat past binnen de RIVM- richtlijnen en offline gepresenteerd kan worden op een podium of op locatie, eventueel in combinatie met online middelen.

Binnenkort openen podia en cultuurinstellingen hun deuren weer en kunnen publiek en kunstenaars onder strikte voorwaarden opnieuw samenkomen. Maar hoe organiseren we de samenkomst in een anderhalve-meter-economie? Wat vraagt dit van publiek, theaters en van de theater- en dansmakers? Vragen waarvoor scenario’s gemaakt en uitgeprobeerd moeten worden. De Coronaproof-regeling stimuleert kunstenaars te reageren op deze tijd en hun experimenten uit te werken tot theater, binnen de geldende beperkingen.

Aanvragen
Lees hier alles over de voorwaarden. de voorwaarden, de beoordeling, de besluitvorming en het tijdspad.
Wil je een aanvraag indienen? Doe dit voor 25 juni per mail naar info@hetmakersfonds.nl

Bijdrage
In deze regeling wordt een bedrag van maximaal € 7.500,- per aanvraag toegekend, afhankelijk van de financieringsbehoefte. Cofinanciering door andere partijen is een pre, maar geen voorwaarde.

Het gaat om minimaal vier toekenningen. Meer toekenningen zijn afhankelijk van de lopende fondsenwerving en bijdragen van andere partijen, waaronder ook particuliere donateurs, die deze regeling ondersteunen. De bijdragen zijn bedoeld voor producerend werk, dat in het seizoen 2020-2021 gepresenteerd wordt.

De uitvoering van gehonoreerde plannen wordt inhoudelijk ondersteund door Het Huis Utrecht, die ook knowhow van experts, ervaringstheater-kunstenaars, podia en waar mogelijk het bedrijfsleven betrekt. Tevens helpt Het Huis Utrecht in het maken van een speellijst in de stad en provincie Utrecht.

De regeling wordt mede ondersteund door Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds en Provincie Utrecht. Ook particuliere donateurs worden door het Makersfonds uitgenodigd bij te dragen, via de doneerknop op de website van Het Makersfonds.


REAGEER