PROGRAMMA Memento Mori • Nineties Productions

23
okt
20.30 t/m 22.30u Het Huis Utrecht v.a. €7,-

Theater Kikker en Het Huis Utrecht presenteren: Memento Mori, een online rouw resort • Nineties Productions

2020 lijkt een mondiale memento mori te zijn geworden en het theaterseizoen is afgeschreven.[1] Daarom opent theatercollectief Nineties in een online rouw resort. Trek je badjas en je slippers aan en ga mee op staycation om emotioneel te detoxen. In dit resort kun je rouwen om alles wat niet meer is: onverwachte ontmoetingen, vanzelfsprekende aanrakingen of een zeker inkomen. Maar laat bij ons ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. In dit online oord wordt er stilgestaan bij het voorbijgaan der dingen. Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is, want is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?

Memento Mori is een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Een virtueel ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens.

Let op: deze voorstelling is Engels gesproken en is zowel offline bij te wonen, als online via een livestream (zoom). 

Offline
De voorstelling Memento Mori wordt gespeeld bij ons in Het Huis. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.
Koop hier je ticket voor deze voorstelling 

Online
Je gaat de voorstelling bekijken via een livestream vanachter uw eigen computer. De online-locatie wordt later bekend gemaakt door middel van een weburl, welke je per e-mail zal ontvangen. Intussen kan je je voorbereiden op je staycation door het programma ‘Zoom‘ te installeren op je computer.

Het Huis Utrecht x Theater Kikker
In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich. Het Huis Utrecht als werkplaats voor podiumkunsten en Theater Kikker als podium maken samen ruimte voor werk van jonge makers. Juist in tijden waarin het voor hen steeds moeilijker wordt om speelplekken te vinden. Vijf talentvolle theatermakers zijn dit najaar al te zien.

 

Over Nineties Productions
Nineties Productions is een collectief van theatermakers met stevige wortels in de muziek. Eerdere voorstellingen speelden veelal op locatie, buiten de theaterzalen dus. Ze werden allen via Theater Kikker geprogrammeerd, zoals Untitled, 2017 en Noir, die beide op locatie te zien waren in Kytopia. Merkel was hun eerste reguliere theatertournee, onder meer ondersteund door de Coproducers, een netwerk van acht vlakke vloer theaters in het land. Zowel Merkel als Untitled werden geselecteerd voor kikkers reprisefestival Kikker Kiest. Memento Mori wordt gespeeld op locatie in Het Huis Utrecht en online.

Credits
Concept: Nineties Productions
Makers/spelers: Yannick Noomen, Ibelisse Guardia Ferragutti, Maya Mertens, Marius Mensink, Christiaan Verbeek
Co-regie: Anne Maike Mertens & Floor Houwink ten Cate
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen
Scenografie & Lichtontwerp: Julian Maiwald
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Melanie, We Are Public, Theater Bellevue en Over het IJ Festival.

[1] Memento Mori betekent “gedenk te sterven”.

2020 seems to be a global Memento Mori. When the theatres were closed, theatre collective Nineties Productions worked on an online mourning resort. At the live constructed theatrical and virtual mourning resort Memento Mori, you can mourn for everything that is no longer there: a unexpected encounter, the touch of skin or the certainty of a steady income.

Memento Mori is a cross-over between performance, dance, music, poetry and web-art. An immersive ritual as a tribute to the transience of mankind.

This show is in English and can be attended either offline or online via a live stream.

 


REAGEER