PROGRAMMA Makersdiner: How to Practice

How to Practice fair practice
19
nov
17.00 t/m 20.00u Het Huis Utrecht €6
TICKETS

– De Fair Practice Code in praktijk

Het Huis Utrecht, Veem House for Performance en Productiehuis Theater Rotterdam organiseren een driedelig symposium voor makers en performers in de podiumkunsten over Fair Practice. Samen behandelen we de vijf pijlers van de Fair Practice Code: transparantie, duurzaamheid, diversiteit, solidariteit en vertrouwen. In ieder huis vindt een diner sessie plaats over de Fair Practice Code.
Productiehuis Theater Rotterdam geeft het startschot op 27 oktober, gevolgd door Het Huis Utrecht op 19 november en met een afsluiting op 4 december bij Veem House for Performance.

How to Practice Fair Practice?

 

Transparantie en duurzaamheid
Op 27 oktober richten we ons op de pijlers transparantie en duurzaamheid. Het eerste deel van de sessie staat in het teken van transparantie: ‘Hoe kunnen we praten over geld?  Het tweede deel van deze sessie staat in het kader van duurzaamheid. Een panelgesprek en drie interventies waarin kunstenaars reflecteren op het jonge makerschap en het installeren van een duurzame praktijk.

Diversiteit en solidariteit
Het Huis Utrecht richt zich op 19 november op diversiteit en solidariteit. Hoe kunnen kunstenaars in collectieve solidariteit strijden voor betere arbeidsomstandigheden en betaling? Als Fair Practice onvermijdelijk tot gevolg heeft dat er in absolute zin minder kunstenaars worden ondersteund, welke verdeling tussen ervaren en beginnende kunstenaars zou dan rechtvaardig zijn? En hoe zorgen we binnen die omstandigheden voor gelijke kansen voor iedereen?

Vertrouwen
Op 4 december vindt de laatste sessie plaats. Bij Veem House for Performance gaan we verder in op het thema vertrouwen. Hoe wek je vertrouwen voor een werk waarvan de uitkomst nog niet duidelijk is? De sessie is tevens een wrap-up van de drie verschillende sessies, waar we gezamenlijk een voorstel doen voor How to Practice.

Programma
Productiehuis Theater Rotterdam, 27 oktober.
Het Huis Utrecht, 19 november 17:00u-20:00u • Koop hier je ticket.
Veem House for Performance, 4 december.

Het symposium is bedoeld voor makers en performers in de podiumkunsten. De bijeenkomsten staan op zichzelf, maar je kunt ook de hele reeks bijwonen. Zorg dat je tijdig een kaartje koopt, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelname kost 6 euro inclusief diner. We vragen je voor te bereiden door de Fair Practice Code te lezen.  Download de Fair Practise Code hier.


REAGEER