PROGRAMMA Makersdag 2018

05
feb
09.30 t/m 17.00u Het Huis Utrecht
TICKETS

Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe generatie theatermakers? De Makersdag van Het Huis Utrecht is een jaarlijks mini-festival waar jonge theater -en dansmakers zich presenteren.

De laatste kaarten voor de Makersdag 2018 zijn nu te koop!

Hier vind je het blokkenschema en de routes van de Makersdag 2018. Het werkt zo: bij binnenkomst op maandag 5 februari a.s. kies je een route en ontvang je een polsbandje. Let op: beperkt aantal deelnemers per route. Inloop vanaf 9.30 uur en aanvang programma om 10.o0 uur dus kom op tijd!

Tijdens de vierde editie van de Makersdag op maandag 5 februari 2018 (9.30 – 17.00 uur) zie je niet alleen nieuwe voorstellingen en werk in ontwikkeling zien van diverse theatermakers, de lancering van het Anne Faber Stipendium is onderdeel van het programma.

Dit zijn de geselecteerden voor de Makersdag 2018:

Karlijn Hamer – ZOG
ZOG is een samenwerking tussen theatermaker/performer Karlijn Hamer en elektronica-componist Mathijs de Valk. Het knippen, vervormen en plakken van Hamer’s bijzondere zang levert een bedwelmende luisterervaring op. Lees meer.

Dorien van Gent – Papa was a Rolling Stone
Met Papa was a Rolling Stone is een mix tussen kleinkunst en concert waarbij Dorien van Gent verschillende personages neerzet en zich een gelaagde vertelling over verlatingsangst ontvouwt. Met de strak live uitgevoerde The Temptations-hit op repeat. Lees meer.

Het Pijpcollectief – Prozac Palace
Prozac Palace is een performance die zich gaandeweg ontpopt als satire waarbij de makers het ook op hun eigen vooringenomenheid gemunt hebben. Prozac Palace is een slim opgebouwde voorstelling met het venijn in de staart. Lees meer.

Rita Hoofwijk – facing faces
Met de installatie facing faces stelt Rita Hoofwijk bezoekers de vraag hoe zij naar zichzelf kijken. Met een reeks portretfoto’s en korte omschrijving zet Hoofwijk je aan het denken over hoe eerste indrukken werken. Lees meer.

Fiona Kelatow – DENGAR
DENGAR is een ontroerende lecture-performance van regisseur Fiona Kelatow waarin Joenoes Polnaija vertelt over zijn vader die in de jaren zeventig betrokken was bij de Molukse kaping van een school in Bovensmilde en welke impact dat had op het leven van Joenoes. Lees meer.

playField. – #2 BIAS
Tim De Paepe, Marthe en Lana Schneider richten zich met het interactieve #2 BIAS op algoritmes en metadata met als centrale vraag: hoe verandert de wereld als een systeem onze identiteit bepaalt? Lees meer.

Youri and Marie – Morning, mourning
In de eerste choreografie van Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi staat het gegeven van rouw centraal. Mourning, mourning is een emotionerend portret van omgaan met verlies en het loslaten van het verleden. Lees meer.

Lotte Boonstra – Vreemde vogels (video)
De locatievoorstelling Vreemde Vogels onderscheidt zich door een sterk gebruik van kleur en ruimte. De vervreemdende manier waarop kostuumontwerper Boonstra in de publieke ruimte intervenieert doet denken aan het beste werk van Miet Warlop. Lees meer.

Anne Leijdekkers – The expectations of a chair
Scenograaf Anne Leijdekkers blaast op verrassende manieren leven in levenloze objecten. Haar werk is op verschillende plekken in Het Huis Utrecht te zien als een rode draad door de Makersdag 2018. Lees meer.

Kaatje Kooij – Cloyne – a sound of spaces in between
In deze spannende spoken word performance vol ritme en muzikaliteit neemt Kaatje Kooij, bijgestaan door schrijver/componist Tommy Ventevogel, de toeschouwer mee op strooptocht door de nacht en de krochten van de ziel van een dwalend personage. Lees meer.

Het blokkenschema en de routes vind je hier.

Tickets zijn online te bestellen of op de dag zelf aan de deur (let op: alleen PIN)


REAGEER