PROGRAMMA Lancering De Grote Transitie

05
jun
16.30 t/m 18.00u Het Huis Utrecht €5
TICKETS

De wereld staat voor gigantische uitdagingen. De oplossingen van publieke instellingen en commerciële ondernemingen blijven binnen de oude, vertrouwde economische denkkaders, en brengen weinig echte verandering. De Grote Transitie bundelt 10 voorstellen voor een nieuwe, groene en sociale economie waarmee niet financiële winst, maar de mens en de draagkracht van de Aarde centraal komen te staan. Op Wereldmilieudag, 5 juni, is de aftrap van dit initiatief in Het Huis.

Terwijl velen zich inspannen voor de minder bedeelden en een beter milieu, werkt de huidige economische logica tegen. De vele kleine initiatieven, hoe inspirerend ook, zijn vaak een gevecht tegen de ‘neoliberale’ bierkaai. De oplossingen van overheden en bedrijven blijven binnen de oude, vertrouwde economische denkkaders, en brengen weinig transformerende verandering. Doordat aan dieperliggende oorzaken en hun onderlinge verwevenheid te weinig aandacht wordt besteed, verdiepen crises zich alleen maar verder.

Op Wereldmilieudag, 5 juni, lanceren we De Grote Transitie samen met Jan Terlouw (voormalig minister van economische zaken en vicepremier), Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks en nr. 1 van de Duurzame 100), Irene van Staveren (hoogleraar economie, Erasmus Universiteit Rotterdam) en George van Houts (acteur bij ‘De Verleiders’ met het recente stuk ‘Door de bank genomen’).

Platform DSE (Duurzame en Solidaire Economie) is een denktank die voorziet in uitgewerkte alternatieven voor de gangbare neoliberale economische visie . Het Platform spant zich sinds 2006 in voor een nieuwe economie.

Met dank aan Stichting Pequeno. Het Huis Utrecht steunt dit initiatief omdat het de verbinding tussen maatschappelijke thema’s en de kunsten steviger wil maken.

Inloop 16.00 uur, na afloop borrel.


REAGEER