PROGRAMMA Kunsthart van Mugmetdegoudentand

24
apr
16.00 t/m 17.30u Theaterzaal €15

Utrecht krijgt nog één keer de kans om het geëngageerde hoogstandje van Mugmetdegoudentand te zien, tijdens de culturele middag die D66 in Het Huis organiseert. Iedereen is welkom om de kritische en humoristische voorstelling Kunsthart te zien die een beeld geeft van de Nederlandse volksaard en de verhouding van verschillende mensen tot de kunsten. De voorstelling wordt ingeleid door Alexander Pechtold.

Kaarten à 15 euro koop je hier. Alvast een voorproefje? Bekijk de teaser.

In het eerste deel van de voorstelling hakken Wim Pijbes en de vrouw van de Fietsersbond tijdens een intieme ontmoeting samen belangrijke knopen door over het te bouwen fietstunneltje onder het Rijksmuseum, in aanwezigheid van de Nachtwacht. In deel twee heeft de vrouw van Armin van Buuren een opzienbarend gesprek met de chef-dirigent van het Concertgebouworkest over het te verwachten optreden van haar man tijdens de troonwisseling, in aanwezigheid van een enthousiast lid van het Inhuldigingscommittee. En in het derde deel blijkt onze minister-president Mark Rutte onverwacht een groot kunstliefhebber te zijn, die vanuit het Torentje vurig op de protesten van de kunstenaars tegen de bezuinigingen reageert.

Parool *****: “Hilarisch, puntig en briljant!”

De Volkskrant ****: “Een geslaagde cabareteske voorstelling.”

NRC ****: “Treffend en humoristisch.”

Scenes *****: “Guy Clemens nestelt zich in de eredivisie van acterend Nederland.”

Haarlems Dagblad: “Lachen en genieten en huilen tegelijk. (…) een must-see!”

Elsevier ****: “Een meesterlijke voorstelling!”

Tekst: Nathan Vecht
Acteurs: Guy Clemens, Sieger Sloot & Lineke Rijxman
Regie: Lineke Rijsman

D66 heeft hart voor kunst en cultuur, maar hoe maken we dat hard in het volgende verkiezingsprogramma van 2017? Om dat te onderzoeken heeft de Thema-Afdeling Cultuur van D66 in samenwerking met D66ProvincieUtrecht en Jonge Democraten Utrecht een middag in het teken van kunst en cultuur georganiseerd. Voorafgaand aan de voorstelling zal een besloten bijeenkomst plaatsvinden voor cultuurwoordvoerders en bestuursters van D66.


REAGEER