PROGRAMMA Kaboom Animation Festival • animatie voor kinderen en gezinnen

09
nov
10.00 t/m 18.00u Het Huis Utrecht v.a. €6,50

Op 9 en 10 november kunnen kinderen en gezinnen kennis maken met animatiegrootheden als Shaun the Sheep, Wallace & Gromit en Ella, Oscar & Hoo in Het Huis Utrecht tijdens het Kaboom Animation Festival. 

Kaboom Animation Festival
In oktober 2018 werd bekend gemaakt dat Holland Animation Film Festival en KLIK! samen verder zouden gaan als één festival, namelijk het Kaboom Animation Festival. De eerste editie vindt plaats in Amsterdam en Utrecht van 9 tot en met 17 november. In Utrecht, de thuisstad van HAFF, ligt de nadruk op animatie voor kinderen en gezinnen. In Amsterdam, waar KLIK! wortelt, wordt het volwassenenaanbod gepresenteerd en worden de industrie-evenementen georganiseerd.

Programma in Utrecht
Vanaf 9 november kan er in Utrecht vijf dagen lang kennis worden gemaakt met verschillende animatiegrootheden. Bezoekers van jong en oud kunnen oog in oog komen te staan met hun favoriete geanimeerde personages, zoals Shaun the Sheep, Wallace & Gromit en Ella, Oscar & Hoo. Daarnaast kunnen er ook films bekeken worden die alleen in Utrecht te zien zijn.Daarnaast zijn er workshops en wordt het jongste animatietalent van Nederland gepresenteerd.

Duik in de werelden van het Koreaanse verhaal van The satellite Girl en Milk Cow (Hyeong-yoon Chang, 2014, ’81) bouw een geanimeerde wereld in drie dagen of ga op expeditie met het hele gezin om de geluiden van Utrecht op te nemen. Zowel kleine als volwassen ontdekkingsreizigers kunnen zich in het verkenningsstation verdiepen en vinden er workshops voor verschillende leeftijdsgroepen plaats. Daarnaast wordt ook de allereerste Young Industry Day van Nederland georganiseerd.

Het festival spreidt zich over de hele stad. Zo kun je naar het Louis Hartlooper Complex, Het Huis Utrecht, Kinepolis, Het Utrechts Archief en de Bibliotheek Utrecht.

Meer informatie over de programmering in Het Huis Utrecht volgt z.s.m. Wil je alvast een early bird ticket bemachtigen? Klik dan hier


REAGEER