PROGRAMMA Kaboom Animation Festival • animatie voor kinderen en gezinnen

09
nov
10.00 t/m 18.00u Het Huis Utrecht v.a. €6,50

Op 9 en 10 november kunnen kinderen en gezinnen kennis maken met animatiegrootheden als Shaun the Sheep, Wallace & Gromit en Ella, Oscar & Hoo in Het Huis Utrecht tijdens het Kaboom Animation Festival. 

Kaboom Animation Festival
In oktober 2018 werd bekend gemaakt dat Holland Animation Film Festival en KLIK! samen verder zouden gaan als één festival, namelijk het Kaboom Animation Festival. De eerste editie vindt plaats in Amsterdam en Utrecht van 9 tot en met 17 november. In Utrecht, de thuisstad van HAFF, ligt de nadruk op animatie voor kinderen en gezinnen. In Amsterdam, waar KLIK! wortelt, wordt het volwassenenaanbod gepresenteerd en worden de industrie-evenementen georganiseerd.

Programma in Het Huis Utrecht

Programma: Chicken Run
Zaterdag 9 november, 13:45 – 15:15 uur; koepelzaal
Zondag 10 november, 11:45 – 13:15 uur; koepelzaal

Als de haan Rocky een kippenboerderij binnenvliegt, zien de kippen hem als een kans om te ontsnappen aan hun verschrikkelijke eigenaren, die kippenpasteitjes van ze willen maken. De film is geregisseerd door Peter Lord en Nick Park en was de allereerste speelfilm van Aardman Studios. Het is na bijna twintig jaar nog steeds de meest succesvolle stop motion-animatiefilm aller tijden.
Klik hier om een ticket te kopen. 

Programma: Wallace & Gromit Kleiworkshop
Zondag 10 november, 11:30 – 12:30 uur; studio 3
Zondag 10 november, 13:00 – 14:00 uur; studio 3
Zondag 10 november, 14:30 – 15:30 uur; studio 3

Zin om je eigen Gromit of Shaun te maken van klei? Kan gewoon! Doe mee aan een van de klei-workshops op Kaboom Kids, die worden gegeven door een expert van Aardman Studios zelf. Deelnemers kunnen hun eigen kleimodellen maken (die natuurlijk mee naar huis mogen!) en alles leren over het maken van de wereldberoemde Aardman-films.
Klik hier om een ticket te kopen. 

Programma: De Piraten! Alle Buitenbeentjes aan Dek!
Zaterdag 9 november, 11:30 – 13:10; koepelzaal
Zondag 10 november, 13:45 – 15:25; koepelzaal

Een stop-motion zwaardvechtkomedie uit 2012 over een kapitein die de Piraat van het Jaar Award wil winnen van zijn rivalen Black Bellamy en Cutlass Liz. De missie brengt de kapitein en zijn bemanning van Blood Island naar de mistige straten van Victoriaans Londen. De film was genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.
Klik hier om een ticket te kopen. 

 

Programma: Shaun het Schaap Shorts
Zaterdag 9 november, 09:30 – 18:00 uur; foyer
Zondag 10 november, 09:30 – 18:00 uur; foyer

Kom in de foyer van Huis Utrecht genieten van een handvol superleuke Shaun the Sheep shorts. Helemaal gratis! En je hoeft er ook je wekker niet voor te zetten, want ze worden aan de lopende band afgespeeld.

Programma: Wallace & Gromit Shorts 1
Zaterdag 9 november, 10:00 – 11:00 uur; koepelzaal
Zondag 10 november, 16:00 – 17:00 uur; koepelzaal

Twee korte stop motion-animatiefilms over een kaasliefhebbende uitvinder en zijn stille maar trouwe hondgenoot: Wallace en Gromit.
Klik hier om een ticket te kopen. 

Programma: Wallace & Gromit Shorts 2
Zaterdag 9 november, 15:45 – 17:00 uur; koepelzaal
Zondag 10 november; 10:00 – 11:15 uur; koepelzaal

Twee korte stop motion-animatiefilms over een kaasliefhebbende uitvinder en zijn stille maar loyale hondgenoot: Wallace en Gromit.
Klik hier om een ticket te kopen.

 

Programma in Utrecht
Vanaf 9 november kan er in Utrecht vijf dagen lang kennis worden gemaakt met verschillende animatiegrootheden. Bezoekers van jong en oud kunnen oog in oog komen te staan met hun favoriete geanimeerde personages, zoals Shaun the Sheep, Wallace & Gromit en Ella, Oscar & Hoo. Daarnaast kunnen er ook films bekeken worden die alleen in Utrecht te zien zijn. Daarnaast zijn er workshops en wordt het jongste animatietalent van Nederland gepresenteerd.

Duik in de werelden van het Koreaanse verhaal van The satellite Girl en Milk Cow (Hyeong-yoon Chang, 2014, ’81) bouw een geanimeerde wereld in drie dagen of ga op expeditie met het hele gezin om de geluiden van Utrecht op te nemen. Zowel kleine als volwassen ontdekkingsreizigers kunnen zich in het verkenningsstation verdiepen en vinden er workshops voor verschillende leeftijdsgroepen plaats. Daarnaast wordt ook de allereerste Young Industry Day van Nederland georganiseerd.

Het festival spreidt zich over de hele stad. Zo kun je naar het Louis Hartlooper Complex, Het Huis Utrecht, Kinepolis, Het Utrechts Archief en de Bibliotheek Utrecht.

Meer informatie over de programmering in Het Huis Utrecht volgt z.s.m. Wil je alvast een early bird ticket bemachtigen? Klik dan hier


REAGEER