PROGRAMMA International Queer & Migrant Film Festival • Silvana

International Queer & migrant film festival silvana
12
dec
19.00 t/m 20.35u Het Huis Utrecht €9
TICKETS

Over International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF)
International Queer & Migrant Festival werd opgericht in 2015 en is een filmfestival en platform voor wereldwijde queer kunst en cultuur in relatie tot migratie onderwerpen. IQMF draagt met haar programmering bij aan een diverse en inclusieve samenleving.

Film: SILVANA
19:00 – 20:35 Het Huis Utrecht, 12 december
Regie: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis (Zweden, 2017, 95 min.)
Nederlandse premiere IDFA 2017

 
“Laten we het patriarchaat verpletteren,” brult de Zweedse hiphopartiest Silvana Imam door haar megafoon, waarna honderden handen de lucht ingaan. Haar rauwe raps zijn autobiografisch, met veel aandacht voor seksuele identiteit, politiek en haar eigen immigrantenachtergrond – haar vader komt uit Syrië, haar moeder uit Litouwen. Silvana kwam op jonge leeftijd naar Zweden, in de documentaire zitten video-opnamen van haar als kind. Zij omschrijft zichzelf als een lesbische, feministische en antiracistische punkrapper en noemt Zweden een walgelijk land. We zien haar dan ook optreden op het festival Way Out West, waar ze neonazi’s op de hak neemt: “go kiss your fucking swastika”Silvana begint in 2014, het jaar van haar doorbraak, en laat iemand zien die zowel arrogant als onzeker is. De film documenteert ook haar verliefdheid op en relatie met zangeres Beatrice Eli, die net als Silvana een “power pussy” is die muziek voor en over vrouwen maakt.

 
Over International Queer & Migrant Filmfestival (IQMF)
Naast het reguliere filmprogramma verzorgt IQMF workshops, thematische debatten, een nieuwkomersdiner en een jaarlijkse talent ontwikkeltraject in de vorm van  IQMF Academy. IQMF Academy stimuleert jonge queer & migrant filmmakers hun films te realiseren, nieuwe netwerken te ontwikkelen en stimuleert hen hun werk te presenteren aan elkaar en aan een internationaal publiek.


REAGEER