PROGRAMMA Theater Na de Dam – HET LOT VAN LOTERIJMAN – Leon Giesen

04
mei
21.00 t/m 22.30u Theaterzaal 12,50/10 euro
TICKETS

In 1959 is een veroordeelde Duitse oorlogsmisdadiger (die Nederland nooit meer in mocht) stiekem de grens overgestoken en naar Baarn gekomen om een schat op te graven die hij op 4 mei 1945 in het Baarnse Bos begraven had. Maar hij kon zijn oorlogsbuit niet meer vinden omdat de drie bomen die hij bij het verstoppen als referentie had gebruikt weg waren. In 1960 heeft de Nederlandse regering gezocht. En niks gevonden. Drie ministeries werkten daarna samen en gaven de oorlogsmisdadiger een tijdelijke verblijfsvergunning om het aan te komen wijzen. Maar hij kwam niet opdagen. Einde verhaal.

In 2016 ging de Utrechtse verhalenjager en wijkgenoot Leon Giesen | Mondo Leone als gastconservator van het Nationaal Militair Museum op zoek naar de ware toedracht. En vond van alles. Onder andere een vergeten moord.

Het lot van Loterijman is een spannend en ontroerend verhaal waarbij Leon Giesen alle middelen gebruikt die hem ter beschikking staan. In dit geval zijn dat film, foto’s, muziek en een peloton van de genie vanuit Soesterberg. De muziek, waaronder de liedjes ‘21’ en ‘Stil is de wind’, zorgen er voor dat het verhaal door de tijd heen komt en verdwenen mensen weer enigszins gaan leven. En het peloton van de genie zorgt er voor dat we voor eens en voor altijd zeker weten of er nou nog iets begraven ligt in het Baarnse Bos of niet.

De voorstelling is mogelijk gemaakt door het Nationaal Militair Museum, Soest
Projectleiding: Dirk Staat

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze bijzondere dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de achtste editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Theater na de Dam Utrecht is een gezamenlijk initiatief van Theater Utrecht, Theater Kikker, DOX, Stadsschouwburg Utrecht en Het Huis Utrecht.

Stadsschouwburg Utrecht
• Theater Kikker presenteert ‘Waar ik straks was’ van Sam Ghilane in de Hekmanfoyer / 19.00 uur
• Om 19.45 uur begint de gezamenlijke herdenking met enkele korte optredens en live-beeld vanaf De Dam in Amsterdam
• Jongerenproject ‘Buiten Bereik’ / een theatrale wandeling door de wijk die vertrekt om 20.30 uur vanaf Stadsschouwburg Utrecht
• ‘Voorbij het Strijklicht’, lezing van een nieuwe toneeltekst van Rebekka de Wit door Theater Utrecht / 21.00 uur

• In Het Huis Utrecht is om 21.00 uur Leon Giesen te zien met ‘Het lot van Loterijman’.
Theaterzaal |Aanvang 21:00 uur |Tickets hier verkrijgbaar |
Voorverkoop: 12,50 euro/10 euro studenten
Deurverkoop: 15 euro/12,50 euro studenten


REAGEER