PROGRAMMA HELLO STRANGER! foto-expostie Miek Uittenhout

13
mei
15.00 t/m 19.00u ASW 150

Van 13-30 mei exposeert beeldend kunstenaar Miek Uittenhout een serie bijzondere portretten van ondernemers aan de Amsterdamsestraatweg genaamd ‘HELLO STRANGER!’. De expositie is te zien op de Amsterdamsestraatweg 150.

WO, DO, VR 15.00-19.00 uur/ZA 12.00-17.00 uur

Een half jaar geleden fotografeerde Miek Uittenhout een winkelbaas in zijn winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Zij raakte gefascineerd door zijn verhaal en de straat, en besloot meer ondernemers in hun werkomgeving te fotograferen. Dit resulteerde in 94 prachtige portretten. Deze inspireerden haar tot een vervolg van de serie: naast een aantal ondernemers plaatste zij een roodharige jonge vrouw in een theatraal kostuum geïnspireerd door hun zaak.

In deze tweede serie foto’s ontmoeten twee werelden elkaar die normaal niet snel samen komen. Door de combinatie van documentaire en geënsceneerde fotografie krijgen de foto’s een surrealistisch en fascinerend karakter. Gecombineerd met de 94 portretten als vooronderzoek, laat HELLO STRANGER! je opnieuw kijken naar de Amsterdamsestraatweg en mensen in het algemeen.

Hotspot ASW150 HELLO STRANGER! is een project van Miek Uittenhout op uitnodiging van Het Huis Utrecht, een huis voor makers en nieuwe ideeën. Miek werkte vanuit Hotspot ASW150, een initiatief waarin Het Huis Utrecht theatermakers en kunstenaars verbindt aan de Amsterdamsestraatweg. Hier gaan zij een relatie aan met bewoners en ondernemers in de buurt. De projecten in ASW150 worden ondersteund door de gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, VSBfonds, K.F. Hein Fonds en Stichting Doen.


REAGEER