PROGRAMMA Goat Song – Espen Hjort

12
mei
20.00 t/m 21.30u Koepelzaal 5 euro

De jonge Noorse regisseur Espen Hjort (1989) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding in Amsterdam met een alom geprezen Hamlet-bewerking die hij vorig jaar in De Paardenkathedraal presenteerde. In het NRC en De Groene Amsterdammer werd deze voorstelling miraculeus en intrigerend genoemd.

Goat Song is een speelse en poëtische jamsessie op expeditie naar de wildernis in ons onszelf. Wat als je niet langer een mens wil zijn, maar iets anders. Bijvoorbeeld, om maar iets te noemen, een geit. Wat betekent dat? Kan een mens iets anders worden, transformeren? Wat zou je daar voor moeten doen? In de muzikale solovoorstelling Goat Song speelt Mees Borgman (ITs Acteursprijs 2015) een vrouw die zichzelf wil vinden door uit zichzelf te verdwijnen.

Voor Goat Song vertrekt Hjort vanuit jeugdervaringen met het overweldigende Noorse landschap en vakanties vol wandelingen in de bergen. Zijn fascinatie voor de connectie tussen verbeelding en beweging, mens en landschap koppelt hij aan transformatie als een van de basisprincipes van het theater, zowel voor performer als publiek.

“Ik denk dat het hard nodig is om nieuwe manieren van mens zijn te vinden, om onszelf te begrijpen ten opzichte van de wereld om ons heen, want de consequenties van de tweedeling mens-natuur zijn onaangenaam helder geworden.”

De presentatie voor publiek vindt plaats op maandag 8, dinsdag 9, woensdag 10 en vrijdag 12 mei in Het Huis. In het najaar zal er een nieuwe presentatie volgen, ditmaal in De Paardenkathedraal.

Onder de vlag van Theater Utrecht is de jonge regisseur Espen Hjort een aantal weken in residentie in Het Huis in Utrecht. In dit onderzoekstraject kan hij zich verder ontwikkelen als maker. Espen is momenteel als regie-assistent betrokken bij de voorstelling Hedda Gabler van Theater Utrecht. Tijdens zijn vijf weken durende residentie in maart en april werkt hij aan de solo Goat Song, gespeeld door Mees Borgman.

Regie: Espen Hjort
Dramaturgisch advies: Marijn Lems (Het Huis Utrecht)
Spel: Mees Borgman
Geluidsontwerp: Marko Ivic
Vormgeving: Sanne Lips
Foto: Geert Goiris
Coaching: Jan Martens

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link naar de website van Theater Utrecht


REAGEER