PROGRAMMA Plock! • kindervoorstelling (4+) Festival Tweetakt

Plock! Tweetakt Festival voorstelling
06
apr
13.00 t/m 13.55u Het Huis Utrecht v.a €10

Plock! (4+) Kleurrijk circus- en geluidstheater waar de verfklodders om je oren vliegen!

Camiel wil het schilderij van zijn grote voorbeeld (de wereldberoemde) Jackson Pollock namaken. Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Moet hij de verf druipen, gieten, spatten of smijten? Moet hij werken met kwasten of stokken, of meteen maar met volledige potten? Zijn hele hebben-en-houwen gooit hij in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweeft, zijn schilderij lijkt niet op het origineel.

Plock! is beeldend circus-geluidstheater voor de allerkleinsten dat alle zintuigen prikkelt. Met dansende verf, brommende verfpotten en een acrobatische schilder. Een voorstelling voor iedereen die graag buiten de lijntjes kleurt.

Ben je bang om bij deze spetterende voorstelling vlekken op je kleding te krijgen? Terecht, maar daar is aan gedacht: je krijgt een beschermend pak aan en hoesjes om je schoenen.

Bestel hier je ticket voor zaterdag 6 april 13:00-13:55 uur of 15:30-16:25 uur.

Over grensgeval

Sinds 2015 maken Mahlu Mertens en Hanne Vandersteene jeugdtheater onder de naam grensgeval. Hun samenwerking begon tijdens hun studie aan de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling Wat niemand hoeft te weten. De poëtische tekst van Mahlu bleek heel mooi samen te gaan met de fysieke regie van Hanne. Voor hun afstudeervoorstelling After All kregen ze een eervolle vermelding van de Ton Lutzprijs. In hun producties zoeken ze steeds naar samenwerkingen met andere disciplines. In Plock! werken ze samen met geluidskunstenaar Stijn Dickel en met beeldend kunstenaar en circusartiest Camiel Corneille.

Credits

concept, regie en spel: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens, acrobatie: Camiel Corneille, geluidsconcept: Stijn Dickel, kostuums: Sofie Rosseel, dramaturgie: Mieke Versyp, techniek en lichtontwerp: Jeroen Doise en Saul Mombaerts, posterbeeld: Maud Langaskens

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival in Utrecht voor iedereen, met theater, muziek en kunst van (inter)nationale makers. Het Huis Utrecht is gedurende het festival één van de locaties.


REAGEER