PROGRAMMA Expeditie de Straatweg

14
sep
12.00 t/m 16.00u Het Huis Utrecht Gratis

Het lijkt nog zo ver weg! 14 & 15 september. En toch wordt er al hard gewerkt aan hèt evenement van het jaar aan de Amsterdamsestraatweg. Expeditie de Straatweg, Jazz, Kunst & Culinair met dit jaar ook “Kunstroute de Straatweg”. Ontdek op 14 september tijdens de allereerste editie van “Kunstroute de Straatweg” wat er allemaal in de straat en in de wijk gemaakt wordt. Bij Het Huis Utrecht zie je o.a fotografie expositie WATERWONDERS van Boukje Kassenaar.

Aller eerste editie van “ Kunstroute de Straatweg”
Tijd voor een allereerste Kunstroute over deze bijzondere straat vonden Ghita van Bergen (Ghita Art & Community Development) en Susan van Duuren (bestuurslid van Ondernemersvereniging #ASW030 en eigenaresse van fem fotoshop). Ghita ziet de Amsterdamsestraatweg als “rode loper” naar andere culturele gebieden in de stad, houdt van de energie en zou niets liever willen dan een eigen Gallery in de straat. De kunstroute levert volgens beide een positieve bijdrage aan het verder opbloeien van de straat. “Het is een nieuw evenement aan de Amsterdamsestraatweg, de ondernemers hebben er heel erg veel zin in en zelf krijgen we ook weer frisse energie en ideeën door mee te doen”. – Susan van Duuren.

Op Expeditie!
“Kunstroute de Straatweg” (14 september) maakt deel uit van het evenement “ Expeditie de Straatweg”, op zondag 15 september aan de Plantage. Door letterlijk op “expeditie” te gaan ontdek je de Amsterdamsestraatweg.
Sommige projecten zijn geïnspireerd op de Amsterdamsestraatweg, in andere projecten zit letterlijk een stukje “Straatweg” verwerkt. Er zijn optredens en workshops, waar kinderen ook aan kunnen deelnemen. Om 11.30 uur is de officiële opening aan de Plantage. Hoe? Dat is nog een verrassing!

Te zien bij Het Huis Utrecht: WATERWONDERS van fotograaf Boukje Kassenaar.

Een onderzoek naar licht.
Een ode aan de rust van de natuur.

“Uit de fascinatie voor water en mijn liefde voor natuur ben ik zomer 2016 project ‘WATERWONDERS’ gestart.
Dit project is een onderzoek naar lichtval in water, in combinatie met reflecties van wolkenpartijen en waterplanten. Vele kleine Nederlandse wateren, beekjes en slootjes op verschillende plekken in midden Nederland, hebben mij vele mooie ‘WATERWONDERS’ gegeven.

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste momenten waarbij alles op het juiste tijdstip van de dag perfect samen moet komen, werd ik regelmatig verwonderd door de natuur. Deze verwondering wil ik graag met de kijker delen.” -Boukje Kassenaar

Op 14 september van 12.00 tot 16.00 uur, tijdens de allereerste editie van “Kunstroute de Straatweg” ontdek je wat er allemaal in de straat en in de wijk gemaakt wordt. Op 17 locaties nemen lokale kunstenaars je mee in hun werk. Bij Het Huis Utrecht zie je o.a fotografie expositie WATERWONDERS van Boukje Kassenaar.

Voor het volledige programma en aanvangstijden van de optredens tijdens Expeditie de Straatweg, Jazz, Kunst & Culinair: ASW030.nl

 


REAGEER