PROGRAMMA Expeditie de Straatweg, een kijkje in de keuken van Het Huis

14
sep
12.00 t/m 16.00u Het Huis Utrecht Gratis

Op ontdekking in eigen stad, de Amsterdamsestraatweg op haar best! Kom (kunst)kijken. Laat je rondleiden door Het Huis Utrecht, schuif aan in onze pop-up bios bij de filmvertoning “Hoe het zou kunnen zijn” met én over de straatweg en bekijk de fotografie expositie WATERWONDERS van Boukje Kassenaar.

Expeditie de Straatweg, Jazz, Kunst & Culinair met dit jaar ook “Kunstroute de Straatweg”. Ontdek op 14 september tijdens de allereerste editie van “Kunstroute de Straatweg” wat er allemaal in de straat en in de wijk gemaakt wordt.

Op Expeditie
“Kunstroute de Straatweg” (14 september) maakt deel uit van het evenement “Expeditie de Straatweg”, op zondag 15 september aan de Plantage. Door letterlijk op “expeditie” te gaan ontdek je de Amsterdamsestraatweg.
Sommige projecten zijn geïnspireerd op de Amsterdamsestraatweg, in andere projecten zit letterlijk een stukje “Straatweg” verwerkt. Er zijn optredens en workshops, waar kinderen ook aan kunnen deelnemen. Om 11.30 uur is de officiële opening aan de Plantage. Hoe? Dat is nog een verrassing!

Programma bij Het Huis Utrecht:
Rondleiding 
Altijd al benieuwd geweest hoe het oude schoolgebouw waar Het Huis Utrecht zich in bevind er uit ziet en wat er allemaal gebeurd? Cobie de Vos geeft een rondleiding door het gebouw en verteld je er alles over!

Film ‘Hoe het had kunnen zijn’
Beeldend kunstenaar Matthijs Bosman verbleef in opdracht van Het Huis Utrecht een jaar lang op de Amsterdamsestraatweg, dompelde zich onder in de straat, met zijn bewoners en gebruikers. Hij observeerde, ging in gesprek en maakte zijn werk vanuit deze observatie. Dit vanuit de kracht van de ontmoeting. Kunst die niet van te voren vastligt, maar ontwikkeld wordt vanuit de aanwezigheid. Het verhaal legde hij vast in de film ‘Hoe het had kunnen zijn’ die te zien is tijdens ‘Kunstroute de Straatweg’.

WATERWONDERS van fotograaf Boukje Kassenaar.

Een onderzoek naar licht.
Een ode aan de rust van de natuur.

“Uit de fascinatie voor water en mijn liefde voor natuur ben ik zomer 2016 project ‘WATERWONDERS’ gestart.
Dit project is een onderzoek naar lichtval in water, in combinatie met reflecties van wolkenpartijen en waterplanten. Vele kleine Nederlandse wateren, beekjes en slootjes op verschillende plekken in midden Nederland, hebben mij vele mooie ‘WATERWONDERS’ gegeven.

Tijdens mijn zoektocht naar de juiste momenten waarbij alles op het juiste tijdstip van de dag perfect samen moet komen, werd ik regelmatig verwonderd door de natuur. Deze verwondering wil ik graag met de kijker delen.” -Boukje Kassenaar

Op 14 september van 12.00 tot 16.00 uur, tijdens de allereerste editie van “Kunstroute de Straatweg” ontdek je wat er allemaal in de straat en in de wijk gemaakt wordt. Op 17 locaties nemen lokale kunstenaars je mee in hun werk. Bij Het Huis Utrecht zie je o.a fotografie expositie WATERWONDERS van Boukje Kassenaar.

 

 

 

 

 

 

Voorstelling Boys won’t be Boys- Anne Chris van Doesburg om 14.00 uur 

 

 

Anne Chris van Doesburg (1995) twijfelt bevragend het leven, identiteit en belichaming daarvan in performative poetry en andere (kunst)uitingen waarmee hij hoopt de doofpot te openen naar (h)erkennen; vragen; mensgesprekken.
Anne Chris van Doesburg (1995) studeert WRITING FOR PERFORMANCE te HKU Utrecht en treedt buiten die muren op. Onder andere als huisdichter bij Uitgesproken Queer en in de voorstelling BOYS WON’T BE BOYS, met performative poetry. Over het leven, bevragen van identiteit en belichaming daarvan. Over de zoektocht van Anne, naar Anne Chris. Een gedeelte van die reis is gevolgd door documentairemaker Evan Hobers voor de film ALLES NIETS IS WAT HET WAS – te zien tijdens Nederlands Film Festival. Onlangs is Anne Chris het project TRANSBUNDEL PARAPLU gestart (te vinden op sociale media), om de regenboog aan diversiteit binnen trans zijn te weergeven. Sinds 11 maart leeft Anne Chris als mens zonder tiet en tast met zijn “nieuwe” lichaam door de betekenissen van vrouw, man en anders.
Instagram:
@anne.chris
@chaotischezwartwittetwijfelaar
@transbundel.paraplu

Voor het volledige programma en aanvangstijden van de optredens tijdens Expeditie de Straatweg, Jazz, Kunst & Culinair: ASW030.nl

 


REAGEER