PROGRAMMA Emma wil leven • Solovoorstelling

Emma wil leven theatervoorstelling
31
mrt
14.30 t/m 17.15u Het Huis Utrecht €7,50

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret.

Human Concern organiseert theatervoorstellingen in een unieke setting

Vanuit Human Concern wordt de theatervoorstelling in Het Huis Utrecht georganiseerd in een unieke setting. HC Ervaringsprofessionals, medewerkers, cliënten en oud cliënten zijn aanwezig.

Tijdens de ontvangst en na afloop van de voorstelling is er vrijblijvend de mogelijkheid om de aanwezige ervaringsprofessionals, cliënten en oud-cliënten vragen te stellen.
Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om een bijeenkomst bij te wonen.  Een ervaringsprofessional vertelt over haar ervaring met herstel, de visie en behandelmogelijkheden bij Human Concern.

Koop hier je ticket voor de theatervoorstelling ‘Emma wil leven’ op zondag 31 maart in Het Huis Utrecht
De voorstelling speelt van januari t/m mei door het land. Klik hier voor de speeldata.

Over de documentaire

De documentaire ‘Emma wil leven’ werd op 22 november 2016 uitgezonden op BNN, met een voor- en nagesprek met Jessica Villerius, Emma’s ouders, (oud-)patiënten en deskundigen, onder leiding van Sophie Hilbrand. De uitzending werd bekeken door 651.000 mensen en werd met 289.000 kijkers het meest bekeken online programma van 2016.

Één op de twee jongeren zag de documentaire. ‘Emma wil leven’ won de NVvP-Media Prijs, een prijs waarmee de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie de belangstelling voor psychiatrie in de media wil stimuleren.

Credits solovoorstelling

Cast:Lisse Knaapen /Creatives: Benno Hoogveld (regie) |Marc Veerkamp (script). Foto: Annemieke van der Togt
Duur voorstelling:80 minuten

Bekijk hier de trailer:

Lees hier de recensie van de Theaterkrant:

Emma wil leven


REAGEER