PROGRAMMA Afgelast – Dicht Op De Huid • Een doolhof over digitalisering

14
apr
19.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €14 / €11
TICKETS

Installatie #1 HOLLOW van kunstcollectief playField. is een doolhof over digitalisering met slechts één uitgang: confrontatie. Deze editie van Dicht Op De Huid is een ervaring die je bijblijft en heel direct reflecteert op je eigen dagelijks handelen. Hier wil je bij zijn!

Een doolhof over digitalisering

Een reeks ontmoetingen met vreemden zetten je in #1 HOLLOW aan het denken. Over intimiteit, persoonlijke ruimte en privacy. Allen in relatie tot het gebruik van digitale communicatiemiddelen, zoals je laptop of smartphone.

Hoe vrij zijn we nog, op een moment dat digitale media elke stap en swipe registreren? Wanneer zelf lerende algoritmes je beter kennen dan je bloedeigen familie en data voor grof geld worden verkocht? De jonge makers van playField. bundelden deze vragen in een doolhof met slechts één uitgang: confrontatie.

Na het doolhof betreed je de speciaal voor Dicht Op De Huid ontworpen “uitslaapkamer”. Je ontmoet de makers van de installatie en krijgt de mogelijkheid om je ervaring te delen.

Bekijk hier wat Theater Aan Zee verteld over #1 HOLLOW

Tickets

Voor deze editie van Dicht Op De Huid koop je een ticket voor een aanvangs tijdslot. Binnen dit slot kan er elke paar minuten iemand naar binnen. Wees dus op tijd, anders is er geen plek meer! De link naar de tickets vindt je hier. De tijdsloten waar je een ticket voor kan kopen:
Slot 1: 19:00 – Slot 2: 19:30 – Slot 3: 20:00  – Slot 4: 20:30 – Slot 5: 21:00.

Big Data Trilogie: #1 HOLLOW

#1 HOLLOW is de eerste voorstelling uit Big Data Trilogie. Een interactief drieluik dat bestaat uit de voorstellingen #1 HOLLOW, #2 BIAS en #3 RELAY, rond digitalisering. In de verschillende delen zakken de makers steeds dieper in de verschillende lagen van informatica. Er wordt ruimte gecreëerd om stil te staan bij de impact van digitalisering in een samenleving waar technologie steeds sneller en vaak onbewust evolueert.

Over playField.

playField. is sinds 2020 verbonden aan Het Huis Utrecht via Subsidie Nieuwe Makers.

‘Het collectief combineert kunst, technologie en wetenschap. De dialoog met de toeschouwer staat centraal: uitermate relevant in een digitaal tijdperk met weinig menselijk contact.’ – Marijn Lems (Huisdramaturg)

Meer weten over (projecten van) playField. ? Je leest het hier.


REAGEER