PROGRAMMA Dicht Op De Huid • voorstelling & programma

16
okt
20.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €14,- / €11,-
TICKETS

In Dicht Op de Huid tonen onze Huismakers hun nieuwste creaties en nodigen ze gasten uit om dieper op de thema´s van hun werk in te gaan. Spannende avonden waarop je een voorstelling kan zien én met de maker en de andere bezoekers in gesprek gaat over boeiende onderwerpen: dat is Dicht Op De Huid.

Eerste editie
De eerste editie is op 16 oktober. Theatermaker en regisseur Espen Hjort is dan in Het Huis te gast met de performance SCUM/TUIG. Hjort liet zich inspireren door het leven en het gedachtengoed van de radicale feminist Valerie Solanas, die in 1967 het SCUM-manifest publiceerde, waarin ze pleitte voor een toekomst waarin vrouwen de dienst zouden uitmaken. Wat kunnen we nu, in tijden waarin het feminisme een broodnodige heropleving lijkt door te maken, nog leren van de ideeën van Solanas?

Espen Hjort is al voor langere tijd verbonden als Huismaker aan Het Huis Utrecht.

Tweede editie
Op 20 november is Status van Marjon Moed te zien. Op basis van de documentaireserie Single, die Moed voor BNN/VARA maakte, presenteerde ze op het afgelopen Café Theater Festival deze muzikale performance over wat het betekent om als single door het leven te gaan in een wereld waarin stellen (nog) de norm zijn. Is het idee dat het een probleem is om single te zijn niet aan heroverweging toe?


REAGEER