PROGRAMMA Dicht Op De Huid • een avond over breken met je ouders

22
jan
20.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €14,- / €11,-
TICKETS

De derde editie van Dicht Op De Huid staat centraal rondom huismaker Joske Koning. Tijdens deze avond, op 22 januari 2020, kijken we samen naar haar nieuwste voorstelling DogWoman. DogWoman gaat over de vraag ‘kan je breken met je ouders?’ Joske Koning creëert een beeldende, op een Louise Bourgeois geïnspireerde, unheimische wereld, en onderzoekt in de voorstelling als dochter hoe ze zich tot haar moeder moet verhouden.

DogWoman
DogWoman is een messcherpe en mogelijk helende voorstelling over de vraag of je kunt breken met je ouders. Kan je je losmaken van je ouders? En welk proces gaat er vooraf aan zo’n ingrijpende keuze? In de persoonlijke voorstelling van Joske stelt ze scherpe vragen. Door haar unieke, interdisciplinaire taal overstijgt ze het egodocument. Haar werk ontroert, ontregelt en opent het gesprek.

“Het lichaam liegt niet. Het wil loyaal zijn en tegelijk eigen baas blijven. Wordt het gekwetst verzet het zich, is het kwaad dan jankt het en wordt het bevrijd dan zuigt het zich vol lucht. De connectie met mijn lichamelijke waarheid is mijn kracht. Het drama zit in mijn kop, zodra ik die waarheid kenbaar moet maken.” – Joske Koning.

De diepte in
Uiteraard gaan we deze editie ook dieper in op het onderwerp ‘Breken met je ouders’. Meer informatie over gasten die komen spreken, volgt z.s.m.

Ticket
Wil jij bij deze boeiende en inspirerende avond aanwezig zijn? Koop hier je ticket!

Dicht Op De Huid, de programmaserie
In Dicht Op de Huid tonen onze Huismakers hun nieuwste voorstelling en nodigen ze gasten uit om dieper op de thema’s van hun werk in te gaan. Spannende avonden waarop je een voorstelling kan zien én met de maker en de andere bezoekers in gesprek gaat over boeiende onderwerpen: dat is Dicht Op De Huid.

Credits DogWoman
concept en tekst: Joske Koning
Eind regie: Espen Hjort
Scenografe: Iris Box
Tekstbegeleider: Eva Jansen Manenschijn
Productie: Annemarie Jansen
Producent: Collectief King Sisters

DogWoman is een co-productie van Het Huis Utrecht en Stichting King Sisters.


REAGEER