PROGRAMMA Dicht Op De Huid • een avond over breken met je ouders

22
jan
20.00 t/m 22.00u Het Huis Utrecht €14,- / €11,-
TICKETS

Kan je breken met je ouders? Welk proces gaat er vooraf aan zo’n ingrijpende keuze? En wat voor effect heeft dat vervolgens? Woensdagavond 22 januari neemt actrice en theatermaker Joske Koning ons mee in haar kwetsbare soloperformance, DogWoman, waarin ze onderzoekt of je de band met je moeder kan verbreken.

In haar persoonlijke voorstellingen stelt Joske scherpe vragen. Haar werk ontroert, ontregelt en opent het gesprek. “Ik wil dat er ruimte is voor ontlading en reflectie op gevoelsmatig niveau.”- Joske Koning. Daarom krijg jij als publiek deze avond het laatste woord. Want wie meepraat over kunst, ziet meer. We sluiten de avond af met een muzikale meditatie.

Over DogWoman, een kwetsbare solovoorstelling over de band tussen moeder en dochter.
Joske Koning creëert een beeldende, op Louise Bourgeois geïnspireerde, unheimische wereld, en onderzoekt in de voorstelling als dochter hoe ze zich tot haar moeder moet verhouden.
“In DogWoman zien we een vrouw die voortdurend, door zichzelf of haar omgeving, ter verantwoording wordt geroepen of uit evenwicht wordt gebracht. Toch houdt ze zichzelf, ondanks alle pijn en twijfels die ze incasseert, staande. Daaruit tekent zich behalve een grote kwetsbaarheid, ook een grote kracht.” – Sander Janssens, theaterkrant.

“Hoewel het onderwerp van zichzelf zich niet zo aandient om de dag mee te beginnen, kan ik zeggen, het is geen zware pannenkoek van een voorstelling, maar wel een die de scherpe vragen durft te stellen over de ouder-kind relatie.” – Joske Koning.

Het laatste woord is aan jou!
Wil je als toeschouwer de ervaring kunnen plaatsen, de voorstelling graag begrijpen? Meer informatie of een gesprek helpt je daarbij. Wie meepraat over kunst, ziet meer!
In ‘Het Laatste Woord’, word je als kijker uitgenodigd in een kleine groep met een begeleider uit te wisselen wat je hebt gezien. Om zo elkaar, dankzij de blik van de ander, te verrijken. Marieke Dijkwel (neerlandica, regisseur en theaterdocent) en Simone van Hulst (programmamaker, schrijver en gespreksleider) zullen deze avond ‘Het Laatste Woord’ leiden.

Muzikale meditatie
Eva Tebbe, harpiste van de Eef van Breen Group, zag de voorstelling DogWoman en was direct enthousiast. Speciaal voor Dicht op de Huid heeft ze een muziekstuk gekozen waarmee ze muzikaal op het thema ‘breken met je ouders’ reageert. Tebbe sluit de avond met een muzikale meditatie af.

Ticket
Wil jij bij deze boeiende en inspirerende avond aanwezig zijn? Koop hier je ticket!

Dicht Op De Huid, de programmaserie
In de nieuwe programmaserie Dicht Op De Huid tonen onze Huismakers (theatermakers verbonden aan Het Huis Utrecht) hun nieuwste voorstelling en nodigen ze gasten uit om dieper op de thema´s van hun werk in te gaan. Spannende avonden waarop je een voorstelling ziet en nét even dat beetje extra context hoort, ziet of meemaakt over boeiende onderwerpen en thema’s: dat is Dicht Op De Huid.

Credits DogWoman
Concept en tekst: Joske Koning. Eind regie: Espen Hjort. Scenografe: Iris Box. Tekstbegeleider: Eva Jansen Manenschijn. Productie: Annemarie Jansen. Producent: Collectief King Sisters
DogWoman is een co-productie van Het Huis Utrecht en Stichting King Sisters.


REAGEER