PROGRAMMA Dabke Night • Dansavond

Dabke Night Het Huis Utrecht
06
jul
20.00 t/m 01.00u Het Huis Utrecht € 10
TICKETS

Na de succesvolle eerste editie in januari is het zaterdag 6 juli 2019 tijd voor de tweede Dabke Night in Het Huis Utrecht! Tijdens deze Dabke Night mixen we tradities uit het Midden-Oosten, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen, en brengen we alles samen op het podium en de dansvloer. Deze editie met Sham Garden: een gloednieuw zomerfeestje uit het Midden-Oosten in de binnentuin.

DABKE – دبكة

Dabke, wat in het Arabisch letterlijk ‘stampen’ betekent, is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans en wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanie, Irak, en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op feesten en festivals. De basis van de dans is simpel te leren en het leukste is: je danst het altijd samen. De avond begint met een korte introductie in dabke. Lees hieronder wat je deze avond nog meer kan verwachten.

Optreden van Wael Eskeif (SYR)

Zijn optreden in de grote zaal van Paard, Den Haag vorig jaar was legendarisch, dit wordt er weer een om niet te missen. Wael Eskeif (SYR) is een van de beste zangers in het dabke-genre van dit moment. En ook al je de teksten niet kan meezingen, dansen ga je zeker.

Arabische mezze en zoetigheid van Sham Garden

Voor een kleine prijs geniet je van heerlijke huisgemaakte Arabische mezze en zoetigheid in de speciaal zomertuin van Het Huis. En voor de liefhebber is er een geurige waterpijp te genieten.

Leer nieuwe mensen kennen, schuif aan bij Buddy to Buddy

Stichting Buddy to Buddy koppelt betrokken inwoners aan nieuwkomers. Tijdens de Dabke Night kan je bij Buddy to Buddy aanschuiven en op een laagdrempelige manier nieuwe mensen leren kennen.

De beste en vetste Dabke muziek met DJ Imad (SYR)

Brengt je deze avond een Dabke set met de beste en vetste Dabke muziek uit het hele Levant gebied: Syrië, Palestina, Libanon, en Iraq.

Tickets

Tickets voorverkoop: €10,
Tickets aan de deur: €12,50


REAGEER