PROGRAMMA Dabke Night

Dabke Night @Het Huis Utrecht
26
jan
20.30 t/m 01.00u Het Huis Utrecht €10
TICKETS

Zaterdag 26 januari 2019 is de allereerste Dabke Night in Het Huis Utrecht! Tijdens deze Dabke Night mixen we Arabische traditie, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen, en brengen we alles samen op het podium en de dansvloer!

Dabke, wat in het Arabisch letterlijk ‘stampen’ betekent, is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans en wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanie, Irak, Syrie en Saudi-Arabie. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. De basis van de dans is simpel te leren en het leukste is: je danst het altijd samen.
Tijdens Dabke Night zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen. De basis van de dans is snel te leren. Nog geen ervaring met deze dans? Na één Dabke Night verlaat je de zaal als ervaren danser dankzij een korte workshop van de basisstappen.
DJ Matrub draait de beste Arabische beats and tunes, met deze editie een extra lange set van de beste Dabke platen. Nog geen ervaring met Dabke? We leren je de basis in een mini-workshop Dabke dansen, zodat je de hele avond blend op de dansvloer.

DJ Matrub

Matrub is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world dj’s en producers. Speciaal voor de Dabke Night draait DJ Matrub een Dabke set met de beste Arabische breaks en tunes.

Dabke workshop beginners en gevorderden

Leer de basis van de Dabke óf maak meteen de sprong naar het gevorderden level, in slechts 30 minuten. Je nieuwe skills neem je daarna meteen mee naar de dansvloer.

Syrisch pop-up restaurant

Voor een kleine prijs geniet je van heerlijke huisgemaakte Arabische mezze en zoetigheid. Smullen maar!

Hoe ziet de Dabke Night er uit?

20.00 uur Syrisch pop-up restaurant open
20.30 uur Dabke workshop voor beginners
21.00 uur opening Dabke Night met live band
21.30 uur Dabke workshop voor gevorderden
22.00 uur DJ Matrub
01.00 uur einde


REAGEER