PROGRAMMA Dabke Night

Dabke Night Het Huis Utrecht
26
jan
20.30 t/m 01.00u Het Huis Utrecht €10
TICKETS

Zaterdag 26 januari 2019 is de allereerste Dabke Night in Het Huis Utrecht! Tijdens deze Dabke Night mixen we Arabische traditie, nieuwe gewoontes, culturen en stijlen, en brengen we alles samen op het podium en de dansvloer!

Dabke, wat in het Arabisch letterlijk ‘stampen’ betekent, is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans en wordt uitgevoerd in Palestina, Libanon, Jordanie, Irak, en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line-dancing en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, festivals en belangrijke gelegenheden. De basis van de dans is simpel te leren en het leukste is: je danst het altijd samen.

Tijdens Dabke Night zie je geoefende Dabke dansers het publiek opzwepen. De basis van de dans is snel te leren. Nog geen ervaring met deze dans? Na één Dabke Night verlaat je de zaal als ervaren danser dankzij een korte workshop van de basisstappen.

DJ Matrub

Matrub is het alter-ego van mps PILOT, een van Nederlands bekendste tropical/world dj’s en producers. Speciaal voor de Dabke Night draait DJ Matrub een Dabke set met de beste Arabische breaks en tunes.

Nidal Karam

Hij trad op in eigen land met de grootste performers, tot hij noodgedwongen zijn land moest verlaten om opnieuw te beginnen. RTL noemde hem de ‘Syrische Marco Borsato’ en wij weten een ding zeker: met deze zanger waan je je op een Syrische bruiloft!

Dabke workshop beginners en gevorderden

Leer de basis van de Dabke óf maak meteen de sprong naar het gevorderden level, in slechts 30 minuten. Je nieuwe skills neem je daarna meteen mee naar de dansvloer.

Syrisch pop-up restaurant

Voor een kleine prijs geniet je van heerlijke huisgemaakte Arabische mezze en zoetigheid van El Amier. Smullen maar!

Let op: tickets aan de deur €12,50 cash only.


REAGEER