PROGRAMMA 2025: Cultuur en de stad

22
apr
20.30 t/m 22.15u Het Huis Utrecht gratis
TICKETS

Wat is het karakter van Utrecht in 2025? Wat is de waarde van cultuur in de veranderende stad? Hoe creatief zijn de bewoners van Utrecht over tien jaar? Hoe coöperatief zijn politiek, gemeente en cultuur? Wat betekent cultuur voor de stad, over tien jaar?

Op 22 april stappen politici, beleidsmakers, kunstenaars, initiatiefnemers en ondernemers met het publiek in een creatieve snelkookpan om eerste antwoorden te bedenken op deze vragen. Omdat zowel de cultuursector als de gemeente steeds meer samen concrete toekomstplannen moeten maken. Omdat de relatie tussen kunst, ondernemers en overheid snel aan het veranderen is. En iedereen dus baat heeft bij een langetermijnblik, die verder gaat dan ieders eigen agenda. Een onderzoek dus, naar wat Utrecht allemaal kan zijn in de toekomst, hoe we hier al mee begonnen zijn en hoe dit er over tien jaar uit zal zien.

Voor kunstenaars, creatieven, ondernemers, beleidsmakers, onderzoekers en verder iedereen die beseft welke rol cultuur heeft in Utrecht en wil proeven aan de toekomst. 

Meld je aan door een gratis ticket te kopen. Het aantal plaatsen is beperkt.

‘2025’ wordt georganiseerd door het Utrechts Verbond, in samenwerking met de gemeente Utrecht. Het Utrechts Verbond is een beweging van mensen/organisaties/initiatieven in Utrecht die graag meer ruimte voor creativiteit en experiment zien om de stad nog mooier te maken. Het Huis Utrecht is hierbij als vanzelfsprekend aangesloten.


REAGEER