PROGRAMMA COOPERATE!

30
okt
09.00 t/m 18.30u Het Huis Utrecht €45

Creativity, connectivity, co-creation, collaboration en crossovers. Het zijn de buzz words van nu, ze wijzen op het toenemend belang van coöperatief denken in deze tijd. COOPERATE! is een werkconferentie, gericht op nieuwe samenwerkingsvormen en co-creatie op het gebied van de creatieve economie. Keynotes van bekend stedelijk pionier Zef Hemel, Elselien Smit en Lex van Teeffelen bieden inspiratie en inzicht in de dynamiek van coöperatief werken. Daarna ga je zelf aan de slag. Ontmoeten, verbinden en doorpakken.

URBAN SAFARI’S
Hoogtepunt van de dag zijn de 7 Urban Safari’s: op locatie een kijkje nemen in de keuken van coöperatieve werkverbanden. Het gaat daarbij niet alleen om creatieve coöperaties, maar ook om business coöperaties. Hoe pakken zij het aan en wat werkt wel in de praktijk en wat niet? Soms een feest van herkenning maar ook verrassende nieuwe ervaringen. De 7 locaties zijn Rabobank, de Metaal Kathedraal, Starters 4 Communities, Vechtclub XL, het Cartesius Museum, Energie-U en Hooghiemstra. Iedereen zal deelnemen aan 1 safari.

In de middag verdiepen we de thema’s van de ochtend tijdens keukentafels die het karakter hebben van een Expertplein. Je kunt je eigen vraagstuk inbrengen of aansluiten bij andere cases, workshops, adviesgesprekken of discussies rondom coöperatief werken. Ook is er een speciaal spreekuur voor start-ups! Gedurende de dag komen zowel Nederlandse als Vlaamse cases aan bod.

De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel waar je nieuwe contacten en samenwerking kunt opdoen. Kijk hieronder voor het volledige programma.

Voor wie?
COOPERATE!  is een must voor creatieven, ondernemers, ontwikkelaars, overheden en onderzoekers die zich bezig houden met vernieuwende samenwerking. Je gaat naar huis met nieuwe ideeën en praktische kennis die je direct kunt toepassen en wellicht nieuwe coöperatieve partners.

Waarom?
Samenwerken en creativiteit zijn de sleutel tot succes om te komen tot creatieve innovatie en economische ontwikkeling. Voor MKB’ers, overheden, vastgoedontwikkelaars etc.. Maar hoe doe je dat samen met creatieven? COOPERATE! geeft samen met de deelnemers op interactieve wijze antwoord op deze vraag.

Kosten
Kosten voor deelname bedragen €45 inclusief lunch en de netwerkborrel.

PROGRAMMA OP HOOFDLIJNEN

09.00                  Inloop, Cornelis Serveert Co coffee

09.30                  Opening, Cobie de Vos en Astrid Elburg (dagvoorzitter)

09.45                  Interview met Annick Schramme: Vanuit Vlaanderen, vanuit de Raad voor Cultuur

10.00                  Presentatie Zef Hemel: Alles is in beweging, alles wordt coöperatief

10.25                  Duo-presentatie Elselien Smit en lex van Teeffelen: Duurzaam waarde creëren

10.50                  Uitleg Urban Safari’s, Vera de Jong

10.55                  Pauze

11.15                  Start Urban Safari’s

13.45                  Lunch

14.45                  Talkshow Lessons Learned, Astrid Elburg

15.15                  Expertplein/Workshop Nelly van der Geest/Spreekuur Eefke Meijerink

17.15                  Talkshow Opbrengst, Astrid Elburg

17.45                  Netwerkborrel (einde 18.30)

Aanmelden en contact
COOPERATE! is een initiatief van ERTNAM en vormt een samenwerkingsverband van 15 (Utrechtse) partijen, waaronder Het Huis Utrecht. Contact en aanmelden via postbus@hethuisutrecht.nl  

De conferentie begint op 30 oktober om 9.00 uur en duurt tot 18.30 uur.

Houd deze pagina goed in de gaten voor het laatste nieuws omtrent aanmelden en het programma!


REAGEER