PROGRAMMA Club Éclectique

27
okt
12.00 t/m 22.00u Het Huis 20 euro/15 euro (studenten)
TICKETS

Tijdens Club Éclectique krijgen de makers van Het Huis de Huissleutels in handen om daarmee te doen en te laten wat ze willen. Dompel je onder in een gevarieerde dag waarin je wordt overspoeld door performances, podcasts, talkshows, muziek, ervaringstheater en lekker eten, en al het andere dat de kunstenaars graag met je willen delen. Laat je verrassen en inspireren door Vinny Jones, Marte Boneschansker, Tamar Blom, Job Rietvelt en Francesca Lazzeri, en bereid je voor op een opwindende avond.

Van 12:00 – 20:00 uur (elke 20 minuten, toegang per keer max. 4 personen)
Performancekunstenaar Vinny Jones maakt installaties die de bezoeker onderdompelen in een droomachtige wereld. Licht, geluid en geur worden door Jones ingezet om je een zintuiglijke ervaring mee te geven die drijft op empathie en die je even in de schoenen van iemand anders laat lopen. Op Club Éclectique kun je een work-in-progress zien waarin het gevoel van een thuis centraal staat. Welke herinneringen blijven er in een huis hangen nadat de oorspronkelijke bewoners het hebben moeten verlaten? Jones laat je de ruimte zelf ontdekken, en zo belichaam je langzaam de ervaring van de onzichtbare persoon bij wie je op bezoek bent.
Gratis tickets voor het bezoeken van de installatie graag hier reserveren.

Van 12:00 – 21:00 uur (diverse locaties in Het Huis)
BLOOS, een audioprogramma over sensualiteit, verlangen en alles wat daar tussen zit. Marte Boneschansker, is een van de jonge makers verbonden aan Het Huis Utrecht. Voor BLOOS heeft Marte jonge meisjes, pubers, dertigers, veertig-nog-wat, vijftiger, pensionada’s en hoogbejaarde dames geïnterviewd. De gesprekken gingen over liefde, vrijen, seksualiteit, maar ook over de sensatie van de wind door je haren, het geluid van iemand die een cello stemt in een andere kamer, de rush die je voelt als je heel hard moet rennen om de bus te halen.
Van al deze gesprekken heeft ze podcasts gemaakt die op Club Éclectique zijn te horen. In een intieme setting kun je luisteren naar de verhalen van deze vrouwen.

Avondprogramma inclusief diner van 17:45 – 22:00 uur
Wild Vlees
Francesca Lazzeri, Tamar Blom en producent Job Rietvelt vormen samen Wild Vlees. Door middel van rauw, experimenteel en geëngageerd theater zoeken zij naar manieren om hun omgeving bloot te leggen en te bevragen. Op 27 oktober is de installatie Perishable Bodies te zien.

Gedurende de dag en tijdens het diner is de foto expositie te zien van Wild Vlees met beelden uit diverse voorstellingen.

Karakteristiek aan Wild Vlees is hun zoektocht naar nieuwe vormen om zich te positioneren binnen het huidige kunstenlandschap. Dit doen zij onder andere door het contextualiseren van hun werk aan de hand van andere jonge kunstenaars die hen inspireren. Voor Club Éclectique hebben ze o.a. de jonge Duitse maker Oliver Zahn uitgenodigd van wie de voorstelling Situation mit ausgestrecktem Arm te zien zal zijn. Na afloop gaan de makers met elkaar in gesprek over hun kunstpraktijk en ieders fascinaties.

Kaarten hier reserveren
Toegang avondprogramma en diner € 20/ studenten € 15 (op vertoon van studentenpas)


REAGEER