PROGRAMMA Body On/Off van Wild Vlees + nagesprek

22
okt
20.30 t/m 21.30u Koepelzaal €10 / €12,50
TICKETS

(Language no problem! See English text below) Twee performers (Tamar Blom en Kajetan Uranitsch) zijn samen in een lege ruimte, op zoek naar elkaar. 
Naar een manier om de ander dichtbij te laten komen. 
Zo testen en verleggen ze de grenzen van intimiteit en samenzijn. 
We zien lichamen vechten met de ruimte om zich heen en met elkaar, in een poging elkaar te benaderen in zijn meest intieme realiteit: zijn lichaamssappen, zijn gewicht, geur, huid, aanraking.

Het is de vraag stellen: hoe ver kan ik mijn eigen lichaam laten gaan in relatie tot een ander lichaam?
 Wanneer verlies ik mezelf en wanneer verlies ik de ander in de zoektocht naar een fysieke relatie? Wanneer begin ik bang te worden voor de intimiteit, voor de wildernis van ons menselijk lichaam? Het kan de meest primitieve manier zijn om om te gaan met onze lust voor een ander. 
Die ons altijd uit zal dagen en ons de onbekende realiteit van samenzijn kan laten zien. In deze zoektocht verandert het lichaam, maar ook onze perceptie ervan. 
We moeten onze gedachten herzien en de meningen die we over de lichamen hadden aanpassen. Dat doet de volgende vraag oproepen: ‘Hoe verhoud ik me tot deze lichamen en waarom?’

Met nagesprek onder leiding van Arno Schuitemaker.

Wild Vlees, bestaande uit Tamar Blom en Kajetan Uranitsch, maakte Body On in 2014. Ze wonnen daarmee ze de ITs Festival Parade Parel 2014. Hieruit is een tour ontstaan met zowel nationale als internationale speelplekken waaronder Flare Manchester, Theaterfestival Boulevard Den Bosch, OUTNOW! Bremen, Theater aan Zee Oostende en meer. Voor de festivalzomer van 2016 werkt het gezelschap momenteel aan een nieuwe productie.

performers/makers Tamar Blom, Kajetan Uranitsch
technicus Marieke Smits
producer Job Rietvelt

Two performers (Tamar Blom & Kajetan Uranitsch) move together in an empty room, looking for a way to let each other come close. So they try and push the limits of intimacy and togetherness. We see bodies fight with the space around them and with each other in an attempt to approach one another in their most intimate reality: his bodily fluids, weight, fragrance, skin contact. Body On/Off is a radical and sensual dance, pushing the boundaries of intimicy and togetherness.
With after talk by Arno Schuitemaker.


REAGEER