PROGRAMMA Zamenhof project: Breaking the Codes • Muziektheater

05
sep
20.15 t/m 23.00u Het Huis Utrecht v.a. €10,-

Het Huis Utrecht x Gaudeamus  Muziekweek

Breaking the Codes: Zamenhof Project, van de jonge muziektheatermaker Jerzy Bielski, is een muziektheaterproject geïnspireerd op de ideeën en het leven van Ludwik Zamenhof, de schepper van de universele taal Esperanto en promotor voor wereldvrede. In dit grootschalige interdisciplinaire project creëert Bielski een wereld die overrompelt, uitdaagt en verwart.

Breaking the Codes: Zamenhof Project bevindt zich ergens tussen een concert, museumbezoek theatervoorstelling en dansvoorstelling. Het internationale gezelschap, bestaande uit acteurs, musici en dansers die gezamenlijk zeven talen spreken, betrekt het publiek in een zoektocht naar (mis)communicatie en taal. Het publiek zal dan ook niet constant stilzitten, maar krijgt de vrijheid om de ruimte en de installaties samen met de uitvoerders te ontdekken.

Sinds 2017 is de van oorsprong Poolse Bielski twee jaar lang artist in residence bij Gaudeamus. Als jonge maker krijgt hij een ontwikkelplek voor zijn expressieve muziektheatrale werken. Breaking the Codes: Zamenhof Project is een coproductie van Stichting Futurists en Gaudeamus.

Voor tickets en meer info: klik hier


REAGEER